Piesa “Pomul Vieţii” de Dumitru Matcovschi pe scena Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” cu sprijinul Fundaţiei Edelweiss

15 Septembrie 2010
Renumita piesă a lui Dumitru Matcovschi, “Pomul vieţii”, montată pe scena Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” în parteneriat cu Fundaţia EDELWEISS.
Piesa “Pomul Vieţii” de Dumitru Matcovschi pe scena Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” cu sprijinul Fundaţiei Edelweiss
Renumita piesă a lui Dumitru Matcovschi, “Pomul vieţii”, montată pe scena Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” în parteneriat cu Fundaţia EDELWEISS. În cadrul întrevederii, fondatorul EDELWEISS, Vlad Plahotniuc, şi poetul, prozatorul, dramaturgul şi publicistul moldovean Dumitru Matcovschi au decis să fructifice relaţia pe care deja au stabilit-o, prin noi colaborări în special editarea unui volum de poezii.

“Creaţiile Dvs m-au însoţit în toate etapele vieţii – din copilărie şi adolescenţă până la maturitate. Sunt onorat că am ocazia să contribui şi eu prin intermediul Fundaţiei EDELWEISS la moştenirea ce o vom lăsa viitoarelor generaţii – prin susţinerea acordată aducerii în scenă a piesei “Pomul vieţii.” Poezia “Bucuraţi-vă” este una dintre cele mai preferate poezii ale mele,” a spus Vlad Plahotniuc în cadrul întrevederii.

Dumitru Matcovschi a spus că “sunt sigur că “Pomul vieţii” va fi un cadou destoinic pentru amatorii de teatru, în special prin faptul că din 1986 nu a mai fost montată de nici un teatru, în 1982 ocupând primul loc la unul din cele mai prestigioase festivaluri internaţionale din Federaţia Rusă”.
În cadrul întrevederii, Dl Matcovschi a primit un cadou simbolic - în 1987 a fost interpretată pentru prima dată poezia „Basarabia” scrisă de D. Matcovschi şi Dl Plahotniuc i-a oferit un volum de scrieri despre Basarabia editat în 1903.

Dl Matcovschi i-a mulţumit Dlui Plahotniuc pentru susţinere şi a menţionat că continuă să creeze piese şi poezii noi. Oaspeţii s-au înţeles să se vadă la premiera piesei ce va avea loc în luna noiembrie a anului curent.