Cei mai buni 10 absolvenţi ai Liceului "Prometeu" din Grozeşti, felicitaţi de Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc

01 Septembrie 2018
Edelweiss premiază performanţa. Zece tineri absolvenţi ai promoţiei 2017-2018 de la Liceul Teoretic “Prometeu din Grozeşti, raionul Nisporeni au primit din partea Fundaţiei premii pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură.
Cei mai buni 10 absolvenţi ai Liceului "Prometeu" din Grozeşti, felicitaţi de Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc
Edelweiss premiază performanţa. Zece tineri absolvenţi ai promoţiei 2017-2018 de la Liceul Teoretic “Prometeu" din Grozeşti, raionul Nisporeni au primit din partea Fundaţiei premii pentru rezultatele bune obţinute la învăţătură.

Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, le-a oferit personal acestora un set de cărţi şi câte un voucher în valoare de 10.000 MDL.

Acum că tinerii au absolvit liceul, următoarea provocare este facultatea. Ce îi pasionează pe viitor şi drumurile pe care şi-au ales să meargă în continuare sunt dintre cele mai diverse.

Doina Ciortan ne mărturisea că: “Eu am aplicat la UTM şi ULIM, am hotărât să rămân la ULIM, la design interior.” În vreme ce Magdalena Tîrsînă şi-a ales o specialitate cu totul diferită: “Am aplicat la Suceava, Ştiinţe Economice, Finanţe şi Bănci. Şi am fost admisă.”

„Iaşi, la Facultatea de Mecanică. Specialitatea Inginer mecanic.” Lefter Sergiu Roman Mişcoi a ales tot oraşul Iaşi, însă a optat pentru Facultatea de inginerie chimică.

Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, i-a felicitat pe fiecare în parte pentru alegerile făcute şi i-a îndemnat să revină apoi acasă şi tot ce vor învăţa în viitoarele lor experienţe să folosească pentru a ajuta Moldova să crească şi a continua schimbările în bine începute în ţară.

“Cunoştinţele pe care le acumulaţi voi, mentalitatea puţin schimbată, expertiza pe care o luaţi, tot ce vedeţi acolo o să fie foarte benefic. Veniţi aici şi o să ajutaţi să schimbăm ţara. Ce am făcut noi în ultimii doi ani o să se resimtă, nu putem face asta într-o zi. Este o ţară, nu o întreprindere sau un birou. Voi o să aveţi partea voastră de schimbări pe care o să trebuiască să le faceţi în ţară.”

Maria Munteanu a ales să-şi continue studiile în ţară, la Facultatea Administraţie Publică a Universităţii de Stat: "Sunt un om care, ca şi domnul Plahotniuc, aş vrea să fac unele schimbări în ţară şi am ales domeniul dat pentru că doar aşa pot să le fac. Prin muncă, străduinţă, poţi ajune de la un secretar, la un consilier, primar, poate chiar şi un preşedinte, nu se ştie niciodată. E bine ca oamenii politici să formeze un contact cu populaţia pentru că aşa pot lua şi eu un exemplu de la dumnealui cum să comunic cu oamenii din jurul meu."

Mihaela Spânu s-a arătat foarte încântată de întâlnire şi de felul în care au decurs discuţiile: "Sunt la buget, dar din păcate nu am bursă, aşa că aceşti bani sunt enorm de folositori. Întâlnirea de astăzi a fost foarte degajată, domnul Plahotniuc este un om extraordinar. Nu m-am aşteptat să fie atât de prietenos cu noi."

Aceeaşi bucurie am regăsit-o şi în cuvintele Doinei Ciortan: "Ţinând cont de faptul că părinţii mei nu au posibilitatea să-mi achite un contract, bursa şi tot ajutorul şi sprijinul din partea Fundaţiei "Edelweiss" o să-mi fie de foarte mare ajutor.".

Îi felicităm din suflet pe cei zece tineri: Victor Esipenco, Veronica Covaliuc, Mihaela Spînu, Magdalena Tîrsînă, Doina Ciortan, Ana Talpă, Maria Răzvanţ, Sergiu Lefter, Maria Munteanu, Roman Mişcoi. Le urăm mult succes şi realizări cât mai frumoase pe mai departe!

Trei dintre cei zece tineri au fost anterior şi Bursieri Edelweiss, şi anume: Victor Esipenco, Mihaela Spînu şi Veronica Covaliuc.