Sala de haltere din oraşul Nisporeni va avea echipament de standarde mondiale graţie fundaţiei „Edelweiss”

08 Noiembrie 2010
În cadrul campaniei "ÎMPREUNĂ REUŞIM!", lansată de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Republicii Moldova „Edelweiss” împreună cu postul de televiziune PRIME, sala de haltere din oraşul Nisporeni a fost dotată cu echipament la standarde internaţionale.
Sala de haltere din oraşul Nisporeni va avea echipament de standarde mondiale graţie fundaţiei „Edelweiss”
În cadrul campaniei "ÎMPREUNĂ REUŞIM!", lansată de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Republicii Moldova „Edelweiss” împreună cu postul de televiziune PRIME, sala de haltere din oraşul Nisporeni a fost dotată cu echipament la standarde internaţionale. În cadrul ceremoniei festive, fondatorul Edelweiss Vlad Plahotniuc, a donat două haltere performante cu greutate maximă de 190 kg, 20 de seturi de echipament pentru halterofili ce includ încăltăminte, tricouri şi centuri şi o cantitate mare de praf de magneziu utilizat de către halterofili pentru prevenirea alunecării halterelor din mâinile sportivilor. Bugetul total al acestui proiect a depăşit 160.000 MDL.

Originar din satul Grozeşti, raionul Nisporeni, Vlad Plahotniuc s-a antrenat în anii de şcoală în sala de haltere din Nisporeni, participând la spartachiada Moldovei pentru juniori unde a obţinut titlul de vice-campion. Valeriu Jalbu, primul antrenor al lui Vlad Plahotniuc: "Energic, străduitor, bun organizator, cu echipa se înţelegea foarte bine şi toţi băieţii se strângeau în jurul lui."

Vlad Plahotniuc, fondator Edelweiss: "Sportul cultivă anumite calităţi în oameni. A cultivat şi în mine voinţa, disciplina şi spiritul de competiţie care ulterior au condus spre performanţe. Îmi propun să fiu alături de Dvs. şi în viitor şi să vă ofer tot suportul necesar, inclusiv atunci când veţi participa la competiţii".

Tudor Casapu, Preşedintele Federaţiei de Haltere a Moldovei, campion olimpic şi mondial: "Este prima sală ce este adusă la aşa condiţii europene. De aici, din Nisporeni, a ieşit primul campion european din Moldova. Sper că halterofilii de aici vor participa la campionatele europene, mondiale şi jocurile olimpice. Încă o dată vă mulţumesc pentru ajutorul adus sportivilor noştri."

Igor Bour, dublu campion european la haltere: "Fac haltere de 12 ani. Vreau să-i mulţumesc Dlui Plahotniuc pentru faptul că ne-o oferit aceste haltere de performanţă cu care mă pot antrena la nivel înalt."