Start în campania Edelweiss de oferire a rechizitelor şcolare pentru copiii din Nisporeni

21 August 2018
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a lansat pe 20 august un nou proiect social, adresat tuturor copiilor din raionul Nisporeni care în acest an păşesc în clasa întâia.
Start în campania Edelweiss de oferire a rechizitelor şcolare pentru copiii din Nisporeni
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a lansat pe 20 august un nou proiect social, adresat tuturor copiilor din raionul Nisporeni care în acest an păşesc în clasa întâia.

Echipa Edelweiss a vizitat luni mai multe sate din raion, unde a împărţit seturi cu rechizite şcolare, ghiozdane şi organizatoare de rechizite celor 100 de copii care intră în clasa întâia în localităţile respective.

Distribuţia cadourilor Fundaţiei a avut loc la şcolile din localităţi, în prezenţa micuţilor însoţiţi de părinţi, a profesorilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

Cei mai bucuroşi de cadouri au fost, desigur, copiii, care abia au aşteptat să deschidă cutiile primite. „Cu beţişoarele o să socotesc, cu acuarela o să pictez. Cu caietele o să fac litere de mână şi nu numai litere de mână. Pot şi să socotesc”, a spus un băieţel, în timp ce o fetiţă s-a arătat şi ea încântată de lucrurile primite: „Sunt frumoase. Îmi place mai ales ghiozdanul.”

Părinţii prezenţi au avut doar cuvinte de laudă despre această acţiune. „Eu sunt foarte mulţumită pentru acest gest - pentru bucuria care au făcut-o pentru copii şi pentru mine. M-au scutit puţin de cheltuielile familiei”, a spus Irina Dimitriu, mămică cu opt copii.

„Este un gest foarte frumos, plăcut pentru părinţi. Ia o grijă de pe umeri. Foarte frumos, nu ne-am aşteptat şi le mulţumim mult. Mulţumim Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc!”, a spus o altă mamă, în timp ce o a treia a recunoscut şi ea că nu se aştepta la un aşa cadou.

Aflat la una dintre şcolile în care a început proiectul, preşedintele de raion Ghenadie Verdeş ne-a spus: „Este un gest de suflet organizat în raionul Nisporeni. O contribuţie esenţială pentru bugetul familiei, pentru că părinţii vor cheltui mai puţini bani pentru a pregăti copilul către noul an şcolar, dar şi pentru noi, consiliul raional, ca direcţie de învăţământ la fel fiind responsabili de şcolarizarea copiilor.”

Directorul executiv al Edelweiss, Lidia Cucoş, a reafirmat importanţa educaţiei şcolare, precum şi angajamentul Fundaţiei de a susţine în continuare actul educaţional.

„Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” a dat astăzi startul unui proiect extraordinar de frumos, adresat tuturor copiilor din raionul Nisporeni care merg anul acesta pentru prima dată în clasa întâia. Le-am pregătit tot setul de rechizite şcolare de care au nevoie pentru a păşi cu dreptul şi a trece într-o nouă etapă a vieţii lor.”

Proiectul de acordare gratuită a rechizitelor şcolare pentru copii a fost lansat azi în localităţile Păruceni, Ciuteşti, Vînători, Bălăneşti, Mileşti, Cîrneşti, Brătuleni şi Boldureşti, urmând să continue în restul localităţilor din Nisporeni până pe data de 3 septembrie.

În total, circa 550 de copii de clasa întâia vor beneficia de generozitatea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”.