Programul pentru ajutorarea sinistraţilor continuă! Înca o casa a fost donata Familiei Ababie din r. Hânceşti

02 August 2010
Luni, 2 august 2010, programul pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile ce au suferit în urma inundaţiilor a mai marcat un succes – a strămutat o alta familie de oameni ce au suferit in urma inundaţiilor.
Programul pentru ajutorarea sinistraţilor continuă! Înca o casa a fost donata Familiei Ababie din r. Hânceşti
Luni, 2 august 2010, programul pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile ce au suferit în urma inundaţiilor a mai marcat un succes – a strămutat o alta familie de oameni ce au suferit in urma inundaţiilor. Familia Ababie şi-a regăsit casa cu ajutorul Fundaţiei “Edelweiss” în parteneriat cu PRIME TV. Ei au beneficiat de o casa şi un lot de pământ în satul Bujor, raionul Hânceşti.
Familia Ababie sunt din satul Sărăteni, raionul Hânceşti. În total sunt 6 membri. Casa lor s-a prăbuşit in urma inundaţiei. Pana în prezent au locuit în casa bătrâneasca a părinţilor, care este într-o stare avariata şi ea. Dormeau la podea, în condiţii grele. Din casa au reuşit sa salveze animalele, televizorul, frigiderul şi un fotoliu.
Ion Ababii, în vârsta de 42 ani, avea o munca sezoniera de constructor în timpul de vara, iar în timpul de iarna lucra în calitate de fochist la şcoala din sat. Lilia Ababii, 36 ani, a avut grija de casa, gradina, copii şi părinţii bolnavi. S-a căsătorit la vârsta de 16 ani şi de atunci a tot construit casa. În decurs de 20 de ani, au reuşit sa-şi asigure toate condiţiile de trai: casa era mică, dar aveau apa la robinet, gaz, mobila. Erau extrem de mândri de gardul şi poarta pe care o aveau. Un an de zile au strâns bani pentru a instala termopane la trei geamuri, fapt de care nu au reuşit sa se bucure mult din cauza inundaţiei.
Pe lângă casa care li s-a donat, Fundaţia „Edelweiss” le-a adus în dar fonduri pentru achiziţionarea unui lot de pământ, jucării pentru fetiţele mai mici şi o bicicleta pentru băiatul de 17 ani. De asemenea casa a fost reparată, a fost adus mobilier si electrocasnice şi au fost instalate termopane noi.
Ion Ababie: „ Dle Plahotniuc, vă aducem sincere mulţumiri din partea tuturor membrilor familiei Ababie, niciodată n-am avut parte de ajutoare din partea nimănui de aceea gestul fundaţiei a fost foarte neaşteptat, nu ne-am gândit ca există oameni atât de mărinimoşi. Ne-aţi oferit tot ce ne-am dorit vreodată, chiar mai mult, speranţa în viitor!”