Casa copilului “Preafericitul Iosif” a primit în dar un set de electrocasnice de la Fundaţia Edelweiss

16 Septembrie 2010
Cu două săptămâni înainte de a 15-a aniversare, Casa copilului “Preafericitul Iosif”, a primit un cadou deosebit – un set complet de electrocasnice pentru a asigura o viaţă comfortabilă copiilor din această instituţie.
Casa copilului “Preafericitul Iosif” a primit în dar un set de electrocasnice de la Fundaţia Edelweiss
Cu două săptămâni înainte de a 15-a aniversare, Casa copilului “Preafericitul Iosif”, a primit un cadou deosebit – un set complet de electrocasnice pentru a asigura o viaţă comfortabilă copiilor din această instituţie. Acest cadou a fost dăruit în cadrul vizitei la Casa copilului a ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi a Întregii Moldove, Arhimandritului Petru (Musteaţă), actualmente Episcop de Hâncu, vicar al Mitropoliei Chişinăului şi prin cumul, directorul Casei copilului „Preafericitul Iosif” şi a Dlui Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.

„Casa copilului “Preafericitul Iosif” este un exemplu al unei educaţii spiritual profunde a copiilor din această instituţie. Buna funcţionare a acesteia este posibilă datorită conlucrării cu omul de afaceri Vlad Plahotniuc, fondatorul EDELWEISS. Vreau să aduc mulţumiri acestei persoane pentru dragostea sa faţă de biserică. Ştiu că domnia Sa ajută nu doar oameni ai culturii cum sunt cântăreţii, scriitorii, sportivii sau studenţii, dar şi oamenii nevoiaşi. Este un lucru firesc şi binecuvântat de Dumnezeu,” a spus în cadrul vizitei ÎPS Vladimir.

„Vă felicit cu acest frumos jubileu şi vreau să vă spun că am fost profund impresionat de aceşti copii pentru că în pofida acelor momente dramatice prin care au trecut au putut să-şi păstreze integritatea şi acum se află în acest locaş sfânt, care nu este doar un simplu adăpost, ci şi un refugiu spiritual. Vreau să-mi exprim tot respectul faţă de jertfirea de sine a educatorilor ce oferă acestor copii grija şi educaţie.”, a spus Vlad Plahotniuc.

Episcopul Petru a menţionat că „Aceşti copii au nevoie de dragoste, ei trebuie să vadă că noi le deschidem uşi, suntem aproape de ei. Ei nu trebuie să se simtă părăsiţi. Ei au fost părăsiţi de părinţi şi rude, dar bunul Dumnezeu nu ne părăseşte niciodată.”

În cadrul vizitei, Vlad Plahotniuc, a înmânat copiilor un set de electrocasnice, care include maşini de spălat, frigider şi cazane. În acelaşi timp, copiii au pregătit pentru oaspeţi un concert.