“Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate” sărbătorită la azilul de bătrâni din Străşeni

01 Octombrie 2010
Republica Moldova marchează la 1 octombrie Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate. Cu această ocazie, în acest an, Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanitas” din or. Străşeni a organizat un concert dedicat vârstnicilor, la care au venit şi invitaţi speciali...
“Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate”  sărbătorită la azilul de bătrâni din Străşeni
Republica Moldova marchează la 1 octombrie Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate. Cu această ocazie, în acest an, Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanitas” din or. Străşeni a organizat un concert dedicat vârstnicilor, la care au venit şi invitaţi speciali, printre care Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Dna Valentina Buliga, reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova “Edelweiss”, autorităţile locale şi FPC "Bioprotect" SRL.

Concertul a avut loc în curtea centrului de zi pentru persoanele în etate “Răsărit”, pentru toţi buneii care doreau să se distreze un pic şi să câştige premii. Fundaţia “Edelweiss”, în parteneriat cu Ministerul Protecţiei Sociale, Muncii şi Familiei a donat 80 de plapume, dintre care 70 bătrânilor prezenţi la sărbătoare, iar 10 - persoanelor în etate care sunt în grija centrului de plasament şi nu au putut fi prezenţi la eveniment. La concert au participat copiii şi elevii din instituţiile de învăţământ locale, iar cei mai curajoşi vârstnici au cântat, au dansat ş au asigurat dispoziţie bună tuturor.

“Adresez cele mai sincere felicitări şi urări de sănătate persoanelor de vârsta a treia. Fiind convinsă de faptul că oamenii în etate din RM nu au parte de viaţa pe care o merită, îmi exprim regretul şi sunt solidară doleanţelor acestora de a avea un trai decent. De aceea, adresez un apel către populaţia republicii de a manifesta atitudine deosebită, cu grija şi respect faţă de oamenii în etate. Ajutaţi-i să-şi trăiască bătrâneţile în linişte, pace, belşug şi înţelegere alături de cei dragi!” a remarcat Valentina Buliga, Ministrul Protecţiei Sociale, Muncii şi a Familiei.

Fundaţia “Edelweiss” de asemenea a felicitat beneficiarii: “Datoria fiecăruia dintre noi este să contribuie la dezvoltarea ţării noastre, ceea ce la rândul său va duce la bunăstarea tuturor cetăţenilor moldoveni. Celebrarea acestei frumoase sărbători ne oferă posibilitatea să aducem mulţumiri acelor bunici care şi-au adus, la rândul lor, aportul la dezvoltarea ţării. Este rândul nostru să Vă sprijinim şi, în acest context, permiteţi-ne să vă oferim în dar aceste seturi care, cu siguranţă, vă vor fi foarte utile. Sincere Felicitări!” a menţionat Lara Castravet, Coordonator Proiecte “Edelweiss”.