Concert de caritate pentru a aduce Crăciunul în sufletele a 170 de copii defavorizaţi

21 Decembrie 2010
Peste 170 de copii de la Centrul de plasament "Drumul spre casă" şi de la casa copilului din Bălţi au primit în dar cadouri, inclusiv jucării, dulciuri, papuci de casă, echipament de birou, în urma unui concert de caritate organizat la Bălţi cu suportul Fundaţia pentru Dezvoltarea Republicii Moldova, Edelweiss.
Concert de caritate pentru a aduce Crăciunul în sufletele a  170 de copii defavorizaţi
Peste 170 de copii de la Centrul de plasament "Drumul spre casă" şi de la casa copilului din Bălţi au primit în dar cadouri, inclusiv jucării, dulciuri, papuci de casă, echipament de birou, în urma unui concert de caritate organizat la Bălţi cu suportul Fundaţia pentru Dezvoltarea Republicii Moldova, Edelweiss. Interpreta Geta Burlacu şi formaţia Alex Calancea Band au cântat live piese etno, jazz şi latino la Bălţi, iar fondurile colectate în urma vânzării biletelor au fost suplinite de către Edelweiss şi utilizate pentru a cumpăra cadouri copiilor. Acest eveniment continuă şirul proiectelor organizate de Edelweiss cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Astfel, copiii de la cele 2 instituţii au fost vizitaţi de Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada, simţind adevăratul farmec al sărbătorilor de iarnă.

„Atunci când trăiam în oraşul Bălţi casa mea era situată nu departe de această casă de copii. Şi eu îmi puneam întrebarea de ce aceşti copii niciodată nu pleacă acasă. Mă bucur să pot realiza acest proiect, ce se datorează susţinerii Edelweiss ", a spus interpreta Geta Burlacu.

Valeriu Slobodeanu, medic-şef, Casa de copiii din Bălţi: "Dar cea mai mare bucurie, cea mai mare este când vin oaspeţi, cu jucării şi cu cadouri, care copiii le aşteaptă probabil tot anul. Aţi văzut ce bucuroşi sunt copii. Această sărbătoare va rămâne mult timp în amintirea lor. "

De remarcat faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă, prin decizia Consiliului şi a fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, Fundaţia va implementa o serie de proiecte în domeniile cultural, social şi educaţional. Pe parcursul săptămânii curente Edelweiss a reuşit să implementeze deja multe proiecte preconizate pentru această perioadă.