A început şcoala la orfelinatul “Preafericitul Iosif”

30 August 2010
Vineri, 27 august 2010, Fundaţia “Edelweiss” a continuat colaborarea cu casa de copii “Preafericitul Iosif”, de data asta copilaşii au primit în dar toate necesarele pentru şcoala.
A  început şcoala la orfelinatul “Preafericitul Iosif”
Vineri, 27 august 2010, Fundaţia “Edelweiss” a continuat colaborarea cu casa de copii “Preafericitul Iosif”, de data asta copilaşii au primit în dar toate necesarele pentru şcoala.

Casa Copilului "Preafericitul Iosif" este o instituţie înfiinţată de Mitropolia Moldovei şi condusă de Arhimandritul Petru, Episcop de Hâncu, vicar al Mitropoliei Chişinăului. În prezent, în blocurile acestei instituţii locuiesc 57 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani; dintre aceştia 42 de copii învaţă la Liceul estetico-umanist „Onisifor Ghibu” care se află în apropierea orfelinatului.

Colaborarea între Fundaţia “Edelweiss” şi Casa de Copii “Prefericitul Iosif” a început din mai 2010, când s-au schimbat termopanele la un bloc din clădirea orfelinatului iar pe 1 iunie 2010 copilaşii au avut parte de o sărbătoare de neuitat. Cu suportul Edelweiss, pentru copii au fost organizate excursii la Gradina Zoologica, Parcul de Distracţii “Valea Trandafirilor” şi un mic fourchette la Hotelul Codru unde toată lumea a beneficiat de dispoziţie bună, jocuri cu clovnul, emoţii pozitive şi diferite cadouri.

Astăzi, de ziua independenţei, copiii au fost nespus de bucuroşi să vadă ca au toate rechizitele necesare pentru a începe un an nou de învătământ. Copiii sunt elevi la Liceul “Onisifor Ghibu” din apropiere iar în fiecare an sunt remarcaţi pentru excelenta disciplina şi merite deosebite în studii.

Elevii de la casa de copii “Preafericitul Iosif” au mulţumit Fundaţia “Edelweiss” pentru darurile oferite şi aşteaptă cu nerăbdare noi colaborări!