Copii defavorizaţi din Chişinău, vizitaţi de Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada

17 Decembrie 2010
Casa municipală din Chişinău, instituţie care găzduieşte 91 de copii defavorizaţi, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, a organizat un concert, împreună cu cei mici, la care Moş Crăciun a împărţit cadouri în schimbul poeziilor şi colindelor.
Copii defavorizaţi din Chişinău, vizitaţi de Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada
Casa municipală din Chişinău, instituţie care găzduieşte 91 de copii defavorizaţi, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, a organizat un concert, împreună cu cei mici, la care Moş Crăciun a împărţit cadouri în schimbul poeziilor şi colindelor. Evenimentul, organizat cu scopul de a aduce căldura sărbătorilor de iarnă în sufletele copii defavorizaţi, a fost susţinut de Fundaţia Edelweiss, care în această perioadă realizează o serie de proiecte sociale în urma cărora vor beneficia familiile social-vulnerabile, copiii defavorizaţi şi persoanele în etate.


Majoritatea copiilor de la Casa municipală din Chişinău sunt fie abandonaţi, fie lăsaţi de către părinţii lor în grija statului. Fundaţia Edelweiss şi-a propus să aducă lumina pe chipurile copiilor care nu se pot bucura de un Crăciun în sânul familiei. Micii, împreună cu educatorii l-au întâmpinat cu aplauze şi zâmbete pe Moş Crăciun, au fost încântaţi de apariţia moşului, dar şi a nepoţelei sale, şi s-au înghesuit să spună câte o poezie.

"Copii foarte mult l-au aşteptat pe Moş Crăciun, au visat la el şi s-au împlinit visurile lor, datorită faptului că moşul le-a adus daruri. Mulţumim mult Fundaţiei Edelweiss şi fondatorului, dlui Vlad Plahotniuc", a menţionat Vera Pîrgaru, metodist Casa municipală de copii.

La rândul său, fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc a spus că în special, în această perioadă a anului nu trebuie să uităm de cei ce sunt mai defavorizaţi decât noi. "Vom împărtăşi spiritul sărbătorilor în orfelinate, case de copii, centre de plasament, aziluri pentru bătrâni. Îndemnăm şi alte organizaţii şi persoane să urmeze acest exemplu şi să aducă şi ei zâmbete pe feţele oamenilor", a subliniat Plahotniuc.
Pentru a asigura o mai bună activitatea a instituţiei, Fundaţia a mai donat instituţiei aspiratoare şi fierbătoare electrice.