O fetiţă de 12 ani a scris Fundaţiei Edelweiss. Iată ce a urmat!

18 Noiembrie 2015
Cu ocazia celei mai recente donaţii, reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss au făcut o dezvăluire cu privire la activitatea lor, din ultimii 5 ani. “Unele dintre scrisorile pe care le primim la adresa Fundaţiei Edelweiss sunt semnate de copii.
O fetiţă de 12 ani a scris Fundaţiei Edelweiss. Iată ce a urmat!
Cu ocazia celei mai recente donaţii, reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss au făcut o dezvăluire cu privire la activitatea lor, din ultimii 5 ani. “Unele dintre scrisorile pe care le primim la adresa Fundaţiei Edelweiss sunt semnate de copii. Ei ne scriu şi ne transmit dorinţele lor, iar de cele mai multe ori, nu ne cer doar jucării pentru ei înşişi, ci ne roagă să le ajutăm părinţii, fraţii sau buneii. Încercăm să dăm curs acestor solicitări, pentru că ne dorim să răsplătim, prin donaţiile noastre, inocenţa şi puritatea sufletească a autorilor… Încercăm să ajutăm cât mai mulţi copii, ca ei să crească cu veselie, în sânul familiei. Îi ajutăm cu ce putem”, au spus cei din echipa Edelweiss.

Ei au mers zilele acestea în raionul Străşeni, în satul Ţigăneşti. De acolo a fost transmisă la adresa Fundaţiei o scrisoare, semnată chiar de Ina Bidiniuc, o fetiţă de 12 ani. Ea le-a scris celor de la Edelweiss despre familia ei, pe care o iubeşte, despre fraţii săi mai mici şi despre mama sa, care nu-şi mai vede capul de treburi.

“Din scrisoarea Inei, noi ne-am dat seama că ea ne-a scris cu propriile cuvinte, ne-a transmis anume gândurile ei, povestind cum vede că se petrec lucrurile la ea acasă. Ne-a povestit în scrisoare că mama ei, Liliana, împrumută uneori maşina de spălat de la sora sa, atunci când se adună foarte multe rufe şi albituri. Altfel, la ei acasă nu existau nici maşină de spălat şi nici un fel de electrocasnice, cu excepţia unui frigider”, a povestit Lara Moraru, directorul executiv al Fundaţiei.

Iată de ce, cei de la Edelweiss au mers la familia Bidiniuc, în satul Ţigăneşti, cu o donaţie surpriză. Ei le-au oferit în dar maşina de spălat solicitată de Ina, în scrisoarea ei, pentru a o ajuta în treburile casnice pe mamă. În plus, Edelweiss a donat familiei un aragaz, un aspirator, un cuptor cu microunde şi un ceainic electric. Pentru Ina, echipa Edelweiss a oferit un laptop, iar pentru Sergiu, frăţiorul mai mic al Inei, în vârstă de 10 ani – un telefon mobil mult dorit şi multe, multe jucării.

Fundaţia Edelweiss a fost înfiinţată în urmă cu aproximativ 5 ani, de către Vlad Plahotniuc. În tot acest timp, Edelweiss a oferit donaţii pentru sute de beneficiari, copii şi tineri, familii cu situaţii vulnerabile, sportivi şi oameni de cultură.