De Crăciun, zeci de copii au urmărit spectacolul "Colinde, Colinde"

24 Decembrie 2012
Zeci de copii, împreună cu părinţii lor, au participat, duminica aceasta, la cea de a treia ediţie a Festivalului de Crăciun „Colinde, Colinde”.
De Crăciun, zeci de copii au urmărit spectacolul "Colinde, Colinde"
Zeci de copii, împreună cu părinţii lor, au participat, duminica aceasta, la cea de a treia ediţie a Festivalului de Crăciun „Colinde, Colinde”. Spectatorii mici şi mari au petrecut, în spiritul sărbătorilor de iarnă, împreună cu Fundaţia Edelweiss şi Asociaţia Muzical Corală din Moldova.

Festival Naţional „Colinde, Colinde”, aflat deja la a treia ediţie, s-a desfăşurat în acest an sub sloganul "Feerie există!". Şi, într-adevăr, atmosfera a fost feerică, iar concertul... cu adevărat spectaculos: 10 colective corale din diferite colţuri ale ţării s-au adunat pentru a cânta colinde tradiţionale de Crăciun. La deschiderea Festivalului în scenă au ieşit fetele din corul „Cantabile” care au interpretat „Star of Bethlehem” de John Williams. A urcat apoi pe scenă corul unit compus din 350 de corişti din diverse colective, de diferite vârste. Pe tot parcursul evenimentului cântecele de Crăciun au fost acompaniate de Chişinău Youth Orchestra – orchestra de tineri talentaţi care promovează muzica clasică. Printre alte colinde vestite s-au numărat şi „A Christmas Festival” de Leroy Anderson, „Somewhere in my memory” de John Williams şi „Colind Simfonic II” de Vitalie Mosiiciuc a fost interpretat în premieră.

Reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss au înmânat şi diplome dirijorilor participanţi. „De la înfiinţarea Fundaţiei Edelweiss şi până acum, nu a trecut niciun an în care să nu organizăm acest festival de Crăciun, iar motivul cred că este clar: ţinem foarte mult la tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun. Împreună cu fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, noi susţinem şi promovăm tinerii talentaţi din Moldova, cum sunt şi interpreţii pe care îi ascultăm în această seară”, a spus Lara Castravet, Coordonator Proiecte al Fundaţiei Edelweiss.

Primul Festival Naţional „Colinde, Colinde” a fost lansat în premieră în anul 2010 de Fundaţia Edelweiss şi Asociaţia Muzical Corală din Moldova, devenind o tradiţie a sărbătorilor de iarnă în Moldova.