Buchetele de flori cu solidaritate, o nouă iniţiativă împotriva violenţei în familie

10 Noiembrie 2016
În mai multe florării din Chişinău au fost puse în vânzare buchete de flori decorate cu panglica violet, simbolul internaţional al luptei împotriva violenţei în familie. Iniţiativa este parte a campaniei de informare “Familii ocrotite”, desfăşurată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.
Buchetele de flori cu solidaritate, o nouă iniţiativă împotriva violenţei în familie
În mai multe florării din Chişinău au fost puse în vânzare buchete de flori decorate cu panglica violet, simbolul internaţional al luptei împotriva violenţei în familie. Iniţiativa este parte a campaniei de informare “Familii ocrotite”, desfăşurată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.
 
Împreună cu buchetele, în florării sunt oferite şi pliante informative cu privire la impactul violenţei asupra femeilor. "Scopul acestei acţiuni este de informare a populaţiei cu privire la efectele psihologice grave şi traumele pe care le suportă femeile care sunt victime ale violenţei în familie. Noi promovăm şi o alternativă la acest tip de comportament violent, de aceea propunem o atitudine de respect şi gratitudine", a precizat Sabina Crigan, coordonator de proiecte al Fundaţiei "Edelweiss".
 
Oamenii spun că astfel de acţiuni de informare sunt absolut necesare. „Am ales un buchet pentru iubita mea, un buchet de flori din seria campaniei împotriva violenţei în familie. Îmi pare o idee foarte bună promovată anume prin acest mod, prin flori, pentru că violenţa la noi în ţară este întâlnită deseori în familie, între soţi. Susţin şi cred că trebuie să afle tot mai multă lume", a spus un tânăr bărbat din Chişinău.
 
Campania „Familii Ocrotite” a fost lansată pe 16 august şi promovează mai multe metode prin care victimele violenţei în familie pot solicita ajutor: linia 08001-0881 şi cabinetele Edelweiss de consiliere psihologică şi juridică.