Edelweiss a distribuit afişele proiectului ”Burse pentru 100 de tineri” în toate liceele din ţară

05 Iulie 2017
Informaţia cu privire la proiectul ”Burse pentru 100 de tineri” poate fi găsită de astăzi în toate liceele din Republica Moldova. Acest lucru a fost posibil după ce Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” a distribuit afişele informative cu acest proiect în toate cele 32 de centre raionale, dar şi liceele din ţara noastră.
Edelweiss a distribuit afişele proiectului ”Burse pentru 100 de tineri” în toate liceele din ţară
Informaţia cu privire la proiectul ”Burse pentru 100 de tineri” poate fi găsită de astăzi în toate liceele din Republica Moldova. Acest lucru a fost posibil după ce Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” a distribuit afişele informative cu acest proiect în toate cele 32 de centre raionale, dar şi liceele din ţara noastră. Tot în cadrul acestei acţiuni, reprezentanţii Edelweiss au mers la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” din Chişinău pentru a informa tinerii din această instituţie de învăţământ despre proiectul Fundaţiei. 

„De astăzi, informaţia despre proiectul ”100 de burse” va fi disponibilă în toate raioanele din Republica Moldova. În felul acesta, dorim să îi informăm şi să-i îndemnăm pe toţi tinerii liceeni cu rezultate bune, care păşesc anul acesta în clasa a XII-a, să aplice pentru o bursă în cadrul concursului iniţiat de Fundaţia noastră. Prin acest proiect dorim să susţinem tinerii care nu se mulţumesc cu puţin şi care vor să performeze la învăţătură”, a declarat preşedintele Fundaţiei Edelweiss, Lara Moraru.  

Amintim că Fundaţia Edelweiss a lansat pe 5 iunie 2017 un proiect educaţional dedicat elevilor de liceu din Republica Moldova sub denumirea ”Burse pentru 100 de tineri”. Proiectul se adresează tinerilor din clasa a XII-a cu rezultate bune la învăţătură şi îşi propune să îi susţină financiar în activitatea şcolară.

În cadrul acestui proiect, 100 de tineri moldoveni vor deveni bursieri ai Fundaţiei Edelweiss pe durata anului de studii 2017-2018. Astfel, fiecare tânăr selectat în urma concursului va primi timp de 9 luni de zile (din septembrie 2017 până în mai 2018 inclusiv) o bursă lunară în valoare de 500 de lei. Bugetul alocat întregii acţiuni este de 450.000 lei.

Conform calendarului stabilit, depunerea dosarelor de participare are loc în perioada 5 iunie – 6 august 2017. Fiecare dosar trebuie să cuprindă prezentarea unui curriculum vitae, copii ale diplomelor şi certificatelor ce atestă participarea la concursuri şi olimpiade şcolare în ultimii doi ani de studii, dovada mediilor şcolare din ultimii doi ani de zile, precum şi un eseu original  la tema „Viitorul ţării mele sunt Eu”.

Între 7 şi 31 august, reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” vor face selecţia dosarelor, iar câştigătorii celor 100 de burse vor fi anunţaţi pe 1 septembrie 2017.

Toate detaliile despre regulamentul concursului şi modalitatea de participare pot fi găsite pe site-ul Fundaţiei, www.edelweiss.md. De asemenea, persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la numerele de telefon: +373 22 809 908; +373 68 900 914  sau email: office@edelweiss.md.