Noi medalii câştigate de sportivii moldoveni susţinuţi de Edelweiss

14 August 2012
Fundaţia Edelweiss a primit cu deosebită bucurie vestea recentei performanţe sportive realizate de lotul moldovenesc de K-1 la Campionatul Asiei de K-1 pentru amatori din Uzbekistan, desfăşurat în perioada 8-12 august.
Noi medalii câştigate de sportivii moldoveni susţinuţi de Edelweiss
Fundaţia Edelweiss a primit cu deosebită bucurie vestea recentei performanţe sportive realizate de lotul moldovenesc de K-1 la Campionatul Asiei de K-1 pentru amatori din Uzbekistan, desfăşurat în perioada 8-12 august. La această competiţie sportivă, echipa din Republica Moldova a câştigat două medalii de aur şi una de argint

„Avem parte în ultima vreme de multe bucurii de acest gen. După ce în urmă cu câteva zile am fost cu toţii emoţionaţi de faptul că sportivul a cărei performanţă a fost sprijinită şi de Fundaţia Edelweiss, mă refer la Anatol Cârâcu, medaliatul nostru la haltere, a urcat pe podium la Olimpiada de la Londra, acum avem un nou motiv de satisfacţie. Am dorit să sprijinim performanţa şi încrederea nu ne-a fost înşelată, tinerii pe care Edelweiss i-a sprijinit şi acum şi în trecut au adus onoare Republicii Moldovei. Noi ne-am propus ca şi în continuare să sprijinim performanţa pentru că ea aduce ţării mari beneficii în special în ceea ce priveşte reputaţia peste hotare”, a declarat Aneta Şerbuşcă, director executiv al fundaţiei Edelweiss.

Medaliile de aur au fost luate de Iurie Chirilov (Clubul Lion Muay Thai) şi Nicolai Ghindă (Clubul Champion Thai Gym), iar medalia de argint a fost ridicată de Victor Curtis (Clubul Lion Muay Thai). La turneul din Taşkent au participat sportivi din peste 20 de ţări. Deplasarea sportivilor la Campionatul Asiei a fost susţinută financiar de Fundaţia Edelweiss şi de Federaţia de K-1 Amator din Moldova.

Recent, sportivii moldoveni sprijiniţi de fundaţia Edelweiss au participat şi la Campionatul European din Lituania, de unde s-au întors, de asemenea, cu medalii de aur. K-1 reprezintă un curent global al kickboxing-ului fondat în Tokyo, Japonia de către Kazuyoshi Ishii, fost luptător Kyokushin karate.