Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a selectat câştigătorii în cadrul proiectului naţional „Satul Viitorului”

04 Mai 2017
Cele cinci proiecte câştigătoare din cadrul Concursului pentru modernizarea satelor Moldovei au fost stabilite de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a selectat câştigătorii în cadrul proiectului naţional  „Satul Viitorului”
Cele cinci proiecte câştigătoare din cadrul Concursului pentru modernizarea satelor Moldovei au fost stabilite de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Aceste proiecte au fost propuse de satele Văleni, raionul Cahul; Mândâc, raionul Drochia; Meşeni, raionul Rezina; Mileştii Mici, raionul Ialoveni şi comuna Sărata Galbenă, raionul Hânceşti. Fiecare dintre aceste localităţi va beneficia de un premiu în valoare de 200 de mii de lei din partea „Edelweiss”, iar banii vor fi folosiţi pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare locală, depuse în cadrul Concursului.

Menţionăm că, în cadrul Concursului au participat 42 de proiecte, care au fost analizate de către un juriu format din membrii Consiliului de Administraţie al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Proiectele declarate câştigătoare de către juriul Fundaţiei îşi propun să susţină acţiuni precum: promovarea tradiţiei de ţesut covoare, reconstrucţia şi modernizarea sistemului de iluminat stradal, construcţia şi amenajarea unui izvor de aprovizionare cu apă potabilă, amenajarea unui teren de joacă pentru copii, achiziţia unui microbuz pentru copii cu vârsta preşcolară, dintre care unii sunt cu dizabilităţi locomotorii.

Amintim că în data de 3 martie a.c., Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a iniţiat un Concurs în cadrul proiectului naţional „Satul viitorului”, al cărui obiectiv principal este modernizarea localităţilor rurale din Republica Moldova. Potrivit Regulamentului concursului, primarii din toată ţara au avut posibilitatea să trimită la sediul Edelweiss unul sau mai multe proiecte, urmând ca cinci cele mai bune dintre acestea să fie finanţate de către Fundaţie.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” îşi propune ca prin intermediul proiectului naţional „Satul viitorului” să sprijine proiecte de dezvoltare locală şi să stimuleze, în felul acesta, familiile din ţara noastră să-şi construiască un viitor în Moldova.