Edelweiss investeşte în educaţie: elevii Gimnaziului Şalvirii Noi au primit calculatoare

31 Iulie 2012
Fundaţia Edelweiss a răspuns, zilele acestea, unei solicitări mai puţin obişnuite, primită din partea a 60 de copii din Gimnaziul Şalvirii Noi, raionul Drochia. Elevii au solicitat, printr-o scrisoare semnată chiar de ei, o donaţie de calculatoare din partea Edelweiss.
Edelweiss investeşte în educaţie: elevii Gimnaziului Şalvirii Noi au primit calculatoare
Fundaţia Edelweiss a răspuns, zilele acestea, unei solicitări mai puţin obişnuite, primită din partea a 60 de copii din Gimnaziul Şalvirii Noi, raionul Drochia. Elevii au solicitat, printr-o scrisoare semnată chiar de ei, o donaţie de calculatoare din partea Edelweiss. Motivul? Din anul 1971, de la deschiderea şcolii, instituţia nu a avut parte de modernizarea echipamentului, mai mult ca atât, gimnaziul a activat până în prezent doar cu un singur calculator, iar la lecţiile de informatică toţi elevii din clasă priveau la un singur calculator şi aşteptau să le vină rândul, o dată la 15 lecţii!

Consiliul de Administrare al Fundaţiei Edelweiss a aprobat îndată cererea, iar în scurt timp gimnaziul a fost vizitat de reprezentanţii organizaţiei. "Răsplătim performanţa şi ajutăm acolo unde o mână întinsă poate schimba în bine viaţa oamenilor”, au declarat reprezentanţii Edelweiss, care au adus în dar gimnaziului: 5 calculatoare performante, 1 printer color şi un televizor de ultimă generaţie.

Donaţia Edelweiss pentru elevii de la Gimnaziul Şalvirii Noi este doar un exemplu al demersurilor Fundaţiei pentru susţinerea educaţiei şi a învăţământului din Republica Moldova. Cu ajutorul Fundaţiei Edelweiss, până în prezent au fost dotate cu calculatoare: 60 de instituţii pre-şcolare din Găgăuzia, 5 cămine studenţeşti din Chişinău, de asemenea au fost dotate câteva săli de calculatoare în diverse licee şi universităţi din Republică, iar mai mulţi tineri talentaţi au primit câte un laptop performant.

Gimnaziul Şalvirii Noi este situat într-un sătuc din raionul Drochia şi face parte din comuna Palanca. Este unica instituţie de învăţământ din preajmă şi anume aici învaţă copiii din toate satele apropiate. În prezent, activitatea educaţională a gimnaziului este asigurată de 10 cadre didactice, dintre care 5 dispun de gradul didactic II (doi). Atât elevii, cât şi profesorii sunt încadraţi permanent în diverse activităţi extra curriculare, concursuri locale şi raionale.