Ion Lazarenco a traversat cu succes şi strâmtoarea Molokai din Hawaii

06 Octombrie 2016
O nouă performanţă răsunătoare pentru Republica Moldova şi pentru înotătorul moldovean, Ion Lazarenco care de curând a traversat în înot strâmtoarea Molokai din Hawaii.
Ion Lazarenco a traversat cu succes şi strâmtoarea Molokai din Hawaii
O nouă performanţă răsunătoare pentru Republica Moldova şi pentru înotătorul moldovean, Ion Lazarenco care de curând a traversat în înot strâmtoarea Molokai din Hawaii. Astfel, compatriotul nostru a ajuns la cinci din cele şapte strâmtori ale lumii pe care şi le-a propus să le treacă în înot. 
Timp de peste 18 ore pe durata traseului, moldoveanul a avut de înfruntat valuri năprasnice, o vreme proastă şi mai mult, Lazarenco a fost înţepat de trei meduze.

În total, compatriotul nostru a înotat în mai puţin de o lună 75 de kilometri, după ce a trecut înot şi canalul Catalina din California cu susţinerea financiară oferită de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
"Mi-a luat 18 ore ca să lupt împotriva curenţilor puternici, în special în timpul ultimelor nouă mile. Doar pentru acestea am avut nevoie de şapte ore, dar am făcut-o şi pe asta. În acelaşi timp vreau să le mulţumesc sponsorilor mei, celor de la Edelweiss", a spus înotătorul moldovean. 

Sportivul moldovean de 37 de ani, stabilit în Irlanda din 1999, şi-a propus să traverseze în înot cele şapte mari strâmtori ale globului astfel din aceste acţiuni colectează bani pentru a amenaja terenuri de sport la noi în ţară.
Traversarea strâmtorii Molokai dar şi a canalului Catalina a fost susţinută financiar de fundaţia lui Vlad Plahotniuc, “Edelweiss”.