Micuţii din satul Ulmu consultaţi gratuit de medicii pediatri

04 Octombrie 2016
„Cabinetul pediatric” a ajuns astăzi şi în satul Ulmu, din raionul Ialoveni. Campania „Renaşte Moldova/Cabinetul Pediatric” în cadrul căreia se oferă consultaţii gratuite copiilor din satele Moldovei, a fost lansată în luna aprilie a acestui an, la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.
Micuţii din satul Ulmu consultaţi gratuit de medicii pediatri
„Cabinetul pediatric” a ajuns astăzi şi în satul Ulmu, din raionul Ialoveni. Campania „Renaşte Moldova/Cabinetul Pediatric” în cadrul căreia se oferă  consultaţii gratuite copiilor din satele Moldovei, a fost lansată în luna aprilie a acestui an, la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.
În acest context, medicii specialişti au oferit cu multă grijă examinări gratuite şi au venit şi cu recomandări la adresa părinţilor, mai ales că începe sezonul virozelor.  

"Vine sezonul rece, majoritatea copiilor prezintă semne de infecţii virale, semne de infecţii respiratorii care necesită acum o atenţie deosebită. Majoritatea afecţiunilor apar la copii din cauza necunoaşterii mamelor" a declarat medicul pediatric, Maria Mihalache. 

Părinţii au profitat  de vizita medicilor în localitatea lor şi şi-au dus copiii la control,  care pe consultaţiile gratuite de calitate, au fost răsfăţaţi cu baloane.
„Ideea e foarte bună, mai ales că e destinată copiiilor noştri. Am lăsat toate grijile cotidiene pe mai târziu şi am venit să-mi verific copilul” a spus una din locatarele satului Ulmu.

De la începutul campaniei ”Renaşte Moldova”, au fost examinaţi peste 6000 de copii din peste 80 de localităţi din ţară. Proiectul face parte din seria campaniilor susţinute de fundaţia lui Vlad Plahotniuc pentru sprijinirea familiilor, a mamelor şi copiilor din Moldova şi este organiztă în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.