Edelweiss încheie campania “Pentru Cartea Moldovei – 2012” la Corjeuţi, Briceni

28 Noiembrie 2012
Ultimul lot de carte programat pentru anul acesta în cadrul campaniei „Pentru cartea Moldovei - 2012” a ajuns în satul Corjeuţi, raionul Briceni.
Edelweiss încheie campania “Pentru Cartea Moldovei – 2012” la Corjeuţi, Briceni
Ultimul lot de carte programat pentru anul acesta în cadrul campaniei „Pentru cartea Moldovei - 2012” a ajuns în satul Corjeuţi, raionul Briceni. Donaţia realizată de Fundaţia Edelweiss a constat în peste o mie de titluri de literatură artistică pentru trei biblioteci din localitate - Liceul Teoretic Corjeuţi, Gimnaziul Corjeuţi şi Biblioteca sătească. Drept mulţumire pentru cărţile primite, elevii din Corjeuţi au prezentat reprezentanţilor Edelweiss un program special, cu dansuri şi cântece populare.

În cuvântul adresat participanţilor la eveniment, reprezentantul Fundaţiei Edelweiss şi-a exprimat speranţa că lotul de cărţi va prinde bine elevilor „Dacă în urma donaţiei noastre, măcar un copil de aici va deveni un om mai instruit şi poate mai bun, scopul donaţiei va fi atins. Avem convingerea că şi profesorii din Corjeuţi vor fi adevărate călăuze pentru copiii de aici în drumul către carte şi îi vor îndemna la lecturile fundamentale care ne definesc ca neam”, a arătat coordonatorul de proiecte al Edelweiss, Lara Castraveţ.

La rândul său, directorul Liceului Teoretic Corjeuţi, Ana Armanu, a mulţumit Edelweiss pentru donaţia făcută, menţionând că lotul de carte primit va contribui la înnoirea semnificativă a fondului bibliotecii. În acest sens, Ana Armanu a ţinut să precizeze că o bună parte din cărţile de care se folosesc acum copiii sunt uzate, unele fiind editate în perioada sovietică.

Campania „Pentru cartea Moldovei” a fost lansată de către Fundaţia Edelweiss în luna august 2011. De la începutul proiectului, peste 30 de localităţi de pe întreg teritoriul RM au primit donaţii de carte în limba română.