Un nou ajutor de la Fundaţia lui Vlad Plahotniuc pentru o grădiniţă din Nisporeni

15 Septembrie 2018
Echipa Fundaţiei „Edelweiss” a fost prezentă vineri la inaugurarea lucrărilor de renovare a grădiniţei „Andrieş” din oraşul Nisporeni.
Un nou ajutor de la Fundaţia lui Vlad Plahotniuc pentru o grădiniţă din Nisporeni
Echipa Fundaţiei „Edelweiss” a fost prezentă vineri la inaugurarea lucrărilor de renovare a grădiniţei „Andrieş” din oraşul Nisporeni.

Aceste lucrări, finanţate din fonduri guvernamentale, au inclus izolarea termică şi tencuirea. Drept cadou de casă înnoită, echipa Fundaţiei a adus un cuptor electric şi o maşină pentru spălat rufele, precum şi jucării şi rechizite pentru cei 92 de copii care frecventează această instituţie.

În cuvântul ţinut cu ocazia inaugurării, directorul executiv al Fundaţiei, Lidia Cucoş, a transmis mesajul implicării Edelweiss în susţinerea comunităţii locale şi a procesului educaţional din oraş:

„Să ştiţi că noi avem o mare plăcere să fim alături de voi în această zi şi să contribuim alături de cei care pun umărul la a face ceva frumos pentru comunitatea de aici din Nisporeni. Suntem fericiţi că puteţi să beneficiaţi de condiţii mai bune aici”.

Lucrătorii din cadrul instituţiei au rămas impresionaţi de cadourile oferite de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc. „Îs foarte mulţumită că domnul Plahotniuc a ajuns la grădiniţa noastră cu un cadou aşa bun. Aveam maşină, dar foarte veche, nu prea scurgea, mai mult cu mâinele lucram”, a spus Zina Marian, spălătoreasă la grădiniţă.

Bucătăreasa Anastasia Mariniuc s-a arătat şi ea mulţumită de cuptorul primit de grădiniţă: „Eu lucrez bucătăreasă şi până acuma am avut un cuptor mai puţin bun. Credem că acesta ne va uşura munca şi mulţumim Fundaţiei. Aveam nevoie de el, într-adevăr”. 

În acelaşi timp, directoarea grădiniţei, Vera Bârlădeanu, a menţionat că nu e pentru prima dată când Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” ajută instituţia şi a mulţumit pentru daruri:

„Suntem foarte bucuroşi. Vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului. Aşa cadouri minunate o să ne prindă bine zi de zi”. 
Recunoscători au fost şi copiii de la grădiniţă pentru rechizitele şi jucăriile primite, iar în semn de mulţumire au interpretat cântece şi dansuri în faţa celor mari.