Peste 750 de copii din familii defavorizate şi părinţii acestora au vizionat gratis spectacolul pentru copii "Spărgătorul de Nuci" graţie Fundaţiei "Edelweiss"

21 Noiembrie 2010
Acţiunea face parte din campania de sensibilizare a opiniei publice cu genericul "ÎMPREUNĂ REUŞIM!", lansată de către Fundaţia "Edelweiss" în parteneriat cu postul de televiziune PRIME.
Peste 750 de copii din familii defavorizate şi părinţii acestora au vizionat gratis spectacolul pentru copii "Spărgătorul de Nuci" graţie Fundaţiei "Edelweiss"
Acţiunea face parte din campania de sensibilizare a opiniei publice cu genericul "ÎMPREUNĂ REUŞIM!", lansată de către Fundaţia "Edelweiss" în parteneriat cu postul de televiziune PRIME. Duminică, 21 noiembrie, peste 750 de copii din familii defavorizate şi părinţii acestora au fost invitaţii speciali ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Valeria Şeican, directorul general al Teatrul Naţional de Operă şi Balet: "Când ai alături de tine mai multe organizaţii care au aceleaşi viziuni, aceleaşi concepte de viaţă, aceleaşi concepte de promovare a valorilor, suntem mai puternici, suntem mai accesibili. Vreau să aduc sincere mulţumiri Fundaţiei Edelweiss care a reuşit să ne susţină în această manifestare şi a permis accesul către aceste valori celor care doresc foarte mult să vadă un spectacol."

Mihai Caftanat, conducător artistic, Teatrul Naţional de Operă şi Balet: "Este mare diferenţă între cum aplaudă cei mari şi cei mici. Veniţi în sală şi ascultaţi cum micii aplaudă. Cu mânuţele călduţe, foarte calde după concert aruncă cu bomboane pe scenă. Înţelegeţi, ei se educă să fie buni!"

Evenimentul a avut loc graţie contribuţiei financiare de peste 100 de mii de lei a Fundaţiei Edelweiss, care şi-a propus să integreze în viaţa culturală a societăţii copiii defavorizaţi din mai multe localităţi ale ţării.

Aneta Serbuşcă, Director executiv, Fundaţia "EDELWEISS": "Colaborarea dintre Fundaţia Edelweiss şi Teatrul de Operă şi Balet continuă. Şi din numele consiliului Fundaţiei si a fondatorului Edelweiss, domnului Vlad Plahotniuc, aş vrea să anunţ astăzi lansarea acestui proiect care are misiunea de a promova accesul copiilor şi tinerilor dezavantajaţi la valorile cultural-educaţionale ale Republicii Moldova."

Fundaţia EDELWEISS mai promite o serie de evenimente culturale ce vor fi implementate în perioada sărbătorilor de Crăciun.