Echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, în vizită la maternitatea din Cimişlia

25 Iulie 2018
La maternitatea din Cimişlia, membrii Fundaţiei au întâlnit alte mămici fericite, au aflat alte poveşti de viaţă şi de familie, însă au fost întâmpinaţi cu aceeaşi căldură şi recunoştinţă, ca de fiecare dată.
Echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, în vizită la maternitatea din Cimişlia
La maternitatea din Cimişlia, membrii Fundaţiei au întâlnit alte mămici fericite, au aflat alte poveşti de viaţă şi de familie, însă au fost întâmpinaţi cu aceeaşi căldură şi recunoştinţă, ca de fiecare dată.
 
Silvia Vechiu este printre mămicile care au primit, din partea echipei Edelweiss, cutia-cadou. Femeia are 30 de ani şi a adus pe lume cel de-al treilea copil. Îşi dorea enorm un băiat şi a crezut până în ultimul moment că va avea un moştenitor în familie.

Dumnezeu i-a mai dăruit, însă, o fetiţă, pe lângă cele două pe care le are acasă. A mulţumit Fundaţiei şi spune că este un sprijin important, care mai scuteşte familia de cheltuieli.
 
“Mulţumim mult, mi-a plăcut tot ce am găsit în cutie. O să avem mai puţină cheltuială. Sunt bucuroasă că am copilaşul sănătos. Naşterea a fost un cadou pentru tătic şi pentru mine, astăzi este ziua soţului, iar mâine este a mea”, a spus Silvia.  
 
La fel ca la fiecare maternitate unde se desfăşoară campania “O nouă viaţă”, şi la Cimişlia părinţii sunt încântaţi de produsele de îngrijire, de hăinuţe şi de toate celelalte lucruri care vor face mai uşoare primele luni alături de un nou născut. 
 
"Nu ne-am aşteptat la asemenea surprize, vă mulţumesc că există aşa fundaţie care ajută mămicile. Un ajutor în prima lună de viaţă a copilului este tare folositor. Mai ales scutecele o să ne prindă foarte bine.”, spune Viorica, una dintre beneficiarele campaniei.
 
Chiar dacă ştiau despre campanie de la televizor sau de la alte mămici, care au născut mai înainte, vizita echipei Edelweiss a fost o surpriză extrem de plăcută, primită cu zâmbete largi de mamele de la maternitatea Cimişlia.
 
"Mă bucur că şi eu sunt printre mamele care au beneficiat de această cutie fermecată, plină de surprize. Mulţumim mult Fundaţiei şi domnului Vlad Plahotniuc, pentru darurile oferite. " a spus Alisa Hodorogea.
 
Reprezentanţii conducerii raionului şi a spitalului împărtăşesc sentimentele mamelor şi mulţumesc Fundaţiei pentru campania care oferă un sprijin fiecărei familii în care se naşte un bebeluş, la spitalul raional.
 
"Noi urmărim ceea ce face Fundaţia Edelweiss, fondată de Vlad Plahotniuc. Suntem foarte bucuroşi fiindcă toate acestea dau un imbold mamelor tinere", a declarat Iovu Bivol, preşedintele raionului Cimişlia.
 
“Toate proiectele, toate intenţiile binevenite, frumoase, pentru susţinerea cetăţenilor în întregime şi nemaivorbind de mămici, de copilaşii nou născuţi, sunt frumoase. Cu adevărat sunt familii tinere, iar pentru ele pachetele pe care le oferiţi sunt cele mai bune.”, a declarat Mariana Florea, directorul spitalului raional Cimişlia.

„Fundaţia lui Vlad Plahotniuc este prezentă şi în Cimişlia. Suntem aici începând cu luna martie anul curent. De atunci trăim bucurii şi emoţii frumoase alături de mămicile din acest raion. Vom continua această campanie, ne vom asigura de faptul că mămicilor nu le lipseşte nimic şi fericirea lor este deplină.”, a spus Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.
 
 
În cadrul campaniei “O nouă viaţă”, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a oferit, până acum, sprijin pentru peste 17 mii de familii. Doar în Cimişlia, din martie până în prezent, au fost distribuite mai mult de 100 de cutii. Campania este derulată, din acest an, în 24 de maternitaţi din toată ţara.
  
Fundaţia Edelweiss a lansat şi un concurs pentru familiile beneficiare ale campaniei „O nouă viaţă”. Acestea trebuie să facă o poză cu membrii familiei şi cu ursuleţul Edelweiss, să o încarce pe o reţea de socializare – Facebook sau Odnoklassniki şi să eticheteze pagina Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". În casa familiei câştigătoare va fi amenajat un spaţiu de joacă, care va cuprinde o căsuţă, un tobogan, măsuţă şi scăunele. ​