Echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, în vizită la maternitatea din Rîşcani

18 Iulie 2018
La maternitatea din Rîşcani, echipa Edelweiss a întâlnit alte familii frumoase şi fericite.
Echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, în vizită la maternitatea din Rîşcani
La maternitatea din Rîşcani, echipa Edelweiss a întâlnit alte familii frumoase şi fericite.

La intrarea în spital, tatăl, bunica şi doi băieţei, Vasilică de doi ani şi Alexandru de patru ani, aşteptau emoţionaţi să îşi cunoască surioara abia venită pe lume, Ecaterina.

Svetlana Rabiciuc, mama Ecaterinei are 23 de ani. Tânăra mărturiseşte că a dorit dintotdeauna să aibă o fiică, iar acum, după doi băieţi, soarta i-a dăruit-o şi pe Ecaterina. Spune că familia lor este completă, iar bucuria este şi mai mare cu cât produsele de îngrijire, primite din partea Edelweiss, îi vor scuti şi de multe cheltuieli.

”Când totul e scump, este un ajutor foarte mare. Vă mulţumesc mult.”, a spus Svetlana.

Tatăl micuţilor, Alexandru, este la rândul lui copleşit de momentul special al primirii pe lume a unui nou copil. Spune că nu s-a aşteptat la o aşa surpriză plăcută, ca odată cu bebeluşul să vină şi un sprijin atât de folositor.

”Vă mulţumesc mult pentru acest ajutor, noi suntem mulţumiţi şi foarte bucuroşi!”

Pe Cristina Cafenco o aşteaptă acasă doi băieţi şi o fetiţă. Acum a născut cel de-al patrulea copil al familiei, încă o fetiţă, iar cheltuielile sunt mai mari.
Tocmai de aceea cutia cadou cu toate lucrurile de primă necesitate îngrijirii celei mici este extrem de binevenită. 

”Chiar vă mulţumesc mult, este foarte frumos din partea Fundaţiei. Avem nevoie tot ce este în această cutie.”, spune Cristina.

Preşedintele Consiliului Raional Rîşcani, Iurie Urzică, a transmis echipei Edelweiss mulţumiri şi felicitări pentru lucrurile frumoase pe care campania “O nouă viaţă” le face pentru părinţii din raion.

„Mari mulţumiri Fundaţiei Edelweiss pentru acest proiect. Este un program social, cred că cel mai longeviv şi cel mai mare de acest fel, din Republica Moldova.”

La maternitatea din Rîşcani, din luna martie şi până acum, mai bine de 85 de proaspete mămici au beneficiat de cutiile cadou oferite de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc.

Gheorghe Roşu, directorul Spitalului Raional Râşcani este încântat de beneficiile pe care campania le aduce pacientelor care nasc la maternitatea de aici.

“Acest sprijin pe care părinţii îl primesc la externarea copiilor este de nota zece. Este un suport social binevenit şi sper că avea o continuitate îndelungată.”
Lidia Cucoş, director executiv, Fundaţia Edelweiss a vorbit la Rîşcani despre motivaţia din spatele campaniei “O nouă viaţă” şi despre rezultatele frumoase pe care aceasta le are.

“Astăzi am avut mare onoare şi plăcere să facem cunoştinţă cu mămicile din raionul Rîşcani. E o plăcere de nedescris când vezi oameni fericiţi, frăţiori care îşi aşteaptă surioarele acasă. Noi ne dorim să vedem cât mai multe familii fericite aici, în Moldova.”

Începând cu anul 2016, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a distribuit în cele 24 de maternităţi din ţară peste 17 mii de cutii cadou.