Premieră în Moldova! În Chişinău a fost deschis un teren de joacă destinat copiilor cu dizabilităţi

18 August 2016
La Chişinău, a fost inaugurat primul loc de joacă destinat copiiilor cu dizabilităţi, o premieră pentru Republica Moldova. Ansamblurile de joacă pentru copiii cu dizabilităţi sunt concepute special pentru aceştia, având căi de acces speciale, tobogane şi poduri fixe. Acest parc special face parte din proiectul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", care prevede amenajarea a 40 de locuri de joacă, în mai multe oraşe din ţară.
Premieră în Moldova! În Chişinău a fost deschis un teren de joacă destinat copiilor cu dizabilităţi
La Chişinău, a fost inaugurat primul loc de joacă destinat copiiilor cu dizabilităţi, o premieră pentru Republica Moldova. Ansamblurile de joacă pentru copiii cu dizabilităţi sunt concepute special pentru aceştia, având căi de acces speciale, tobogane şi poduri fixeAcest parc special face parte din proiectul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", care prevede amenajarea a 40 de locuri de joacă, în mai multe oraşe din ţară.  

"Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să realizăm acest proiect special. Terenul nu este destinat exclusiv copiilor cu dizabilităţi, fiind incluse  şi tobogane clasice. Prin urmare, invităm toţi copiii să vină şi să se bucure împreună de noul loc de joacă", a spus Lara Moraru, directorul executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

Inaugurarea parcului s-a făcut în prezenţa mai multor copii, care au venit însoţiţi de părinţi sau de bunei. Sabina are nouă ani şi încă de la naştere suferă de multiple maladii. Până acum, fetiţa  ieşea în parc, dar nu se simţea confortabil şi privea cu tristeţe la locurile de joacă inaccesibile pentru ea. Acum se bucură că are un loc unde poate veni cu prietenii ei, un loc de joacă sigur, adaptat nevoilor ei.

Deschiderea primului loc de joacă pentru copiii cu nevoi speciale i-a bucurat mult şi pe părinţii acestora, care cred că prin astfel de gesturi se face un pas important împotriva discriminării cu care se confruntă de cele mai multe ori micuţii lor. Până în acest moment, în cadrul proiectului Parcurile Edelweiss, au fost amenajate opt locuri de joacă pentru copii.