Bucurie de Paşte pentru o mamă singură cu şase copii, din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”

30 Martie 2018
În fiecare casă, Paştele se întâmpină cu sufletul curat, cu linişte şi bucurie, cu curăţenie şi familia întreagă adunată în jurul mesei. Sunt case, însă, unde lipsurile umbresc bucuria sărbătorii. De aceea, la fel ca în fiecare an, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” este şi anul acesta alături de familiile care au nevoie de puţin ajutor pentru a trăi cu tot sufletul sărbătorile sfinte.
Bucurie de Paşte pentru o mamă singură cu şase copii, din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
În fiecare casă, Paştele se întâmpină cu sufletul curat, cu linişte şi bucurie, cu curăţenie şi familia întreagă adunată în jurul mesei. Sunt case, însă, unde lipsurile umbresc bucuria sărbătorii.

De aceea, la fel ca în fiecare an, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” este şi anul acesta alături de familiile care au nevoie de puţin ajutor pentru a trăi cu tot sufletul sărbătorile sfinte.

Prima familie vizitată în cadrul campaniei de Paşte a fost familia Radian, din satul Cioreşti, raionul Nisporeni.
Şapte suflete trăiesc împreună, într-o căsuţă mică, cu prea multe nevoi şi prea puţină bucurie. Mama, Viorica, creşte singură şase copii. Cel mai mic are 3 ani, iar cel mai mare, 16, dar niciunul dintre ei nu a primit vreodată un cadou.

Membrii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” au ajuns în casa familiei încărcaţi de daruri, printre care o bicicletă şi haine pentru cei mici, alimente pentru masa de sărbători şi o maşină de spălat pentru mamă.  
 
În ciuda neajunsurilor, mama încearcă să-i crească frumos. Are grijă să meargă la şcoală şi chiar dacă nu au multe hăinuţe are grijă să îi îmbrace mereu curat. Cu lacrimi în ochi a mulţumit pentru maşina de spălat pe care şi-o doreşte de mult, dar niciodată nu a avut posibilitatea să o cumpere.
 
"Eu în fiecare zi spăl, pentru că ei vin de la şcoală, sunt şase copii şi la toţi câte o hăinuţă, sunt multe şi nu poţi să le laşi de azi pe mâine. Dacă este maşină de spălat, eu pot să-mi fac alt lucru.", spune emoţionată Viorica Radian.
 
Darurile au reuşit să alunge tristeţea şi de pe feţele celor mici, iar cel mai mult s-au bucurat de bicicletă. Ne-au spus că în preajma sărbătorilor Pascale o ajută pe mama la curăţenie. Le vine greu, nu au fântână în ogradă şi cară apă cu găleata, pe rând, de la câteva sute de metri distanţă.
 
 "Se apropie sărbătorile pascale şi, în mod tradiţional, echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" doreşte să le poată aduce un zâmbet pe feţele celor cu care soarta a fost poate puţin mai dură. Astăzi, suntem alături de o familie minunată, cu şase copii, şase copii frumoşi şi cuminţi. Am venit aici încărcaţi de dulciuri, cadouri, ca să le facem ziua şi sărbătorile mai frumoase.", a declarat Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.