Primul computer performant al Şcolii de Arte din comuna Gratieşti, oferit de Edelweiss
26 Martie 2015Primul computer performant al Şcolii de Arte din comuna Gratieşti a fost oferit în dar de către Fundaţia Edelweiss, după o vizită pe care reprezentanţii fundaţiei au făcut-o, zilele trecute, în micuţa instituţie de învăţământ.

Primul computer performant al Şcolii de Arte din comuna Gratieşti a fost oferit în dar de către Fundaţia Edelweiss, după o vizită pe care reprezentanţii fundaţiei au făcut-o, zilele trecute, în micuţa instituţie de învăţământ.
În comuna Gratieşti, la modesta Şcoală de Arte, învaţă aproape 120 de copii. Mulţi dintre ei sunt premiaţi şi laureaţi ai diferitor festivaluri din ţară şi din străinătate. Ei iau lecţii de pictură şi arte plastice, teatru, coregrafie, fanfară, învaţă să cânte la instrumente precum vioara şi fluierul. Sunt îndrumaţi de către profesorii lor, unii dintre ei artişti emeriţi. Iar până ieri, aceşti copii talentaţi şi cu potenţiali nu aveau acces la calculator.
Cei de la Edelweiss au rămas impresionaţi de condiţiile rele din cadrul şcolii, dar mai ales de performanţele pe care le obţin elevii tocmai în ciuda acestor condiţii. “Sperăm ca donaţia Edelweiss, calculatorul perfomant, cu imprimantă şi scaner, să le fie de ajutor profesorilor de aici, pentru susţinerea lecţiilor. Vrem să ştie că se pot baza pe sprijinul Fundaţiei Edelweiss, atunci când vor avea nevoie”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei de caritate, Lara Moraru.
Cei 14 profesori ai Şcolii din Gratieşti sunt dedicaţi profesiei pe care şi-au ales-o, unii dintre ei fiind artişti emeriţi, precum Maria Ţărnă, Timofei Trigubencu – conducător al tarafului de muzică populară, Nicolae Duca – om eminent al culturii din Republica Moldova.
Fundaţia Edelweiss va desfăşura anul acesta mai multe vizite în cadrul unor instituţii de învăţământ în care elevii şi profesorii îşi desfăşoară activitatea în condiţii precare, pentru a le oferi donaţii şi spriijn.