Spiritul Crăciunului la secţia onco-hematologie pediatrică a Spitalului Oncologic a venit mai devreme graţie Edelweiss

15 Decembrie 2010
Părinţii, copiii, dar şi personalul medical din Secţia Onco-hematologie Pediatrică a Spitalului Oncologic au avut parte de o sărbătoare deosebită oferită de Fundaţia Edelweiss.
Spiritul Crăciunului la secţia onco-hematologie pediatrică a Spitalului Oncologic a venit mai devreme graţie Edelweiss
Părinţii, copiii, dar şi personalul medical din Secţia Onco-hematologie Pediatrică a Spitalului Oncologic au avut parte de o sărbătoare deosebită oferită de Fundaţia Edelweiss. Asociaţia obştească "Copilărie fără leucemie" a adresat o solicitare Consiliului Fundaţiei şi, drept rezultat, micuţii au avut parte de un matineu cu Moş Crăciun, Alba-ca-Zăpada, jucării, dulciuri şi voie bună.

„Am apelat la mai multe fundaţii de caritate şi Fundaţia Edelweiss a fost prima care a răspuns apelului nostru, au organizat aşa o sărbătoare cu cadouri, Moş Crăciun, ceea ce este o bucurie pentru copii", spus Irina Rotar, Asociaţia "Copilărie fără leucemie".

Micuţii bolnavi de leucemie s-au pregătit de sărbătoare, învăţând poezii pentru Moş Crăciun: "Moş Crăciun cu plete dalbe, umple sacul cu bomboane, ia bunele seama şi mai du şi pe la ceilalţi" care i-a răsplătit cu daruri şi dulciuri.

Pentru mulţi dintre copiii internaţi la Spitalul Oncologic acesta este primul Revelion pe care nu-l vor întâlni acasă. Astfel, Fundaţia Edelweiss şi-a propus să aducă lumina şi zâmbetul pe chipurile copiilor care sunt privaţi de bucuria Crăciunului.

VLAD PLAHOTNIUC, fondator Edelweiss: "Fundaţia Edelweiss şi-a propus să realizeze în această perioadă o serie de proiecte sociale pentru a readuce bucuria sărbătorilor în casele şi inimile familiilor social-vulnerabile, copiilor dezavantajaţi şi persoanelor în etate."