Proiecte

Domeniul Social

O societate modernă este o societate responsabilă, ce-şi ia asupra sa angajamentul de a dezvolta comunităţile dezavantajate, de a susţine păturile social-vulnerabile şi persoanele aflate în dificultate.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" a implementat un număr mare de proiecte sociale pe parcursul anilor, multe dintre acestea fiind realizate în case de copii şi aziluri de bătrâni. Prin intermediul acestor activităţi se susţin păturile dezavantajate, dar situaţia în ţară este de o aşa natură încât numărul solicitărilor este foarte mare şi Fundaţia nu le poate acoperi pe toate. Prin urmare, îndemnăm societatea să se implice şi să susţină eforturile noastre. Solidaritatea noastră va duce la fructificarea eforturilor comune.

Descarcă Formularul de Aplicare
 
Vezi mai mult

Domeniul Cultural

Cultura este mecanismul prin care ne definim identitatea ca indivizi, comunităţi şi naţiuni. Cultura constituie elementul esenţial al dezvoltării economice şi al renaşterii sociale şi reprezintă un indicator al calităţii vieţii.

Pentru a contribui la dezvoltarea societăţii culturale din Republica Moldova ne propunem să susţinem o paletă largă de activităţi culturale: literatura, teatrul, muzica, artele plastice, arhitectura, cinematografia, radiodifuziunea şi televiziunea, arta fotografică, designul, circul, arta populară, şi altele.

Ai o idee, aptitudini, vrei să te manifeşti – aplică şi vom vedea cum putem să te susţinem!
Descarcă Formularul de Aplicare

Vezi mai mult

Domeniul Educaţional

Educaţia este un factor hotărâtor într-o societate, iar societatea zilelor noastre solicită, mai mult ca oricând, inteligenţa şi capacitatea creatoare a omului, de aceea ne propunem să susţinem educaţia în toate formele ei.

Descarcă Formularul de Aplicare
 
Vezi mai mult

Burse pentru 100 de tineri

Program de sprijinire a tinerilor liceeni din Republica Moldova

Beneficiari: elevii claselor a XII-a, promoţia anului de studii 2017-2018
Numărul de burse: 100 de burse
Valoarea: 500 MDL lunar pe durata anului de studii 2017-2018

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A CONCURSULUI 
Vezi mai mult

Cel mai iubit dintre dascăli

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” lansează un concurs destinat cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în liceele şi gimnaziile din Republica Moldova. 
APLICANŢI: elevii claselor gimnaziale ( V-VIII) şi liceale (IX-XII)
GRUP ŢINTĂ: pedagogii claselor gimnaziale şi liceale
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A CONCURSULUI 
Vezi mai mult

Respect pentru Seniori


În luna mai anul curent Edelweiss a demarat în raionul Străşeni, în parteneriat cu Ambasada Austriei şi Asociaţia pentru Educaţie ”Neoumanist”, proiectul „Echipa Mobilă”. În cadrul acestui proiect oferim consultaţii medicale, livrăm pachete cu produse alimentare şi oferim servicii de curăţenie pentru persoanele în vârstă.

Până în prezent au beneficiat de acest proiect 40 de persoane. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc are grijă şi de buneii noştri, care nu se mai pot îngriji singuri şi vom căuta întotdeauna cele mai bune soluţii pentru ca ei să nu fie neglijaţi şi să aibă o bătrâneţe liniştită. 
 
Vezi mai mult

Renaşte Moldova /Cabinet Pediatric


Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS"  lansează o nouă campanie naţională pentru ocrotirea sănătăţii copiilor. Începând cu 20 aprilie, pe parcursul următoarelor 8 luni, o echipă de medici pediatri va merge zilnic în satele din Republica Moldova, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor.

Cabinetul pediatric mobil “Renaşte Moldova” este dotat cu aparatură modernă, inclusiv cu un aparat ultrasonografic, util pentru diagnosticarea unor afecţiuni ale organelor interne. Doctorii şi asistenţii medicali care formează echipa sunt pregătiţi să ofere consultaţii generale complete şi să prescrie tratamentele necesare în fiecare caz. Toate procedurile sunt autorizate, campania fiind organizată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" , în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova.  

Printre actele de caritate al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" se numără şi proiectul „Cabinetul Pediatric Mobil” cu ajutorul căruia sute de copii din satele din Moldova au fost consultaţi gratuit.

DESCARCA REGULAMENTUL RENAŞTE MOLDOVA /CABINET PEDIATRIC 

DESCARCĂ ORARUL VIZITELOR CABINETULUI PEDIATRIC MOBIL
Vezi mai mult

Renaşte Moldova/Cabinetul Pediatric Mobil II

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc a lansat această campanie în cadrul proiectului ”Renaşte Moldova” şi este dedicată ocrotirii sănătăţii copiilor din mediul rural. Anul trecut am reuşit să ajungem în peste 100 de sate din Moldova, iar anul acesta am extins campania şi am oferit consultaţii în peste 300 de localităţi.

Medicii din echipele noastre merg în satele unde nu există specialişti sau dispensare pentru a oferi consultaţii celor mici. Am oferit până acum consultaţii la 15 214 copii, iar în unele cazuri intervenţiile medicilor din aceste echipe au salvat vieţile copiilor.

Avem acum 3 rulote echipate cu aparatură modernă, inclusiv cu un aparat ultrasonografic pentru diagnosticarea unor afecţiuni ale organelor interne, iar medicii care merg pe teren sunt foarte buni specialişti.

DESCARCĂ ORARUL VIZITELOR CABINETULUI PEDIATRIC MOBIL

 
Vezi mai mult

O nouă viaţă

Campania „O nouă viaţă” care oferă mămicilor de la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău produse necesare pentru primele luni de viaţă a bebeluşilor continuă. 

Fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţine un set de lucruri necesare pentru îngrijirea bebeluşilor în primele lor luni de viaţă, fiind vorba de scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, detergent special pentru hainele bebeluşilor, aspirator nazal, soluţii şi unguente recomandate pentru primele luni de la naştere, o suzetă. De asemenea, în cutie sunt incluse o saltea şi o pătură, special confecţionate. Cutiile cu produse pentru nou-născuţi vor fi oferite de către Edelweiss pentru toţi copiii care se nasc la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului.
 
Vezi mai mult

Proiectul „Satul Viitorului”

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” contribuie la dezvoltarea satelor din Republica Moldova prin intermediul unui nou proiect naţional, denumit simbolic „Satul Viitorului”.
 
Prin investiţii în amenajarea parcurilor şi a locurilor de odihnă pentru familii, asigurarea iluminării stradale, dotarea bibliotecilor sau reparaţii în cadrul instituţiilor de învăţământ şi de sănătate, Fundaţia Edelweiss îşi propune să susţină şi să stimuleze modernizarea mai multor localităţi din zonele rurale.
 
Vezi mai mult

O nouă viaţă 2017


Continuarea Campaniei „O nouă viaţă” la Institutul Mamei şi Copilului şi extinderea acesteia la încă trei maternităţi din ţară: Maternitatea din cadrul Spitalului Raional Nisporeni, Cahul şi Edineţ.

Un proiect de suflet este campania „O nouă viaţă”. Unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa unui om este cel în care i se naşte un copil.
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” dăruieşte proaspetelor mămici o cutie a nou-născutului. Această cutie conţine lucruri necesare  pentru îngrijirea copiilor în primele luni din viaţă.
 
Vezi mai mult

O nouă viaţă 2018


Continuarea Campaniei „O nouă viaţă” la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău, la maternităţile din Nisporeni, Cahul şi Edineţ şi extinderea în alte 20 de maternităţi din ţară: Bălţi, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Ceadâr – Lunga, Drochia, Făleşti, Floreşti, Hânceşti, Ialoveni, Rezina, Râşcani, Sângerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Ungheni.

În cifre, „O Nouă Viaţă” înseamnă aproape 2 ani, 4 maternităţi şi 12.400 de cutii oferite. În realitate, însă, sunt mii de zâmbete, mii de părinţi fericiţi şi mii de speranţe nou-născute, la care am fost martori.

Din data de 21 martie, cifrele cresc şi odată cu ele şi bucuria noastră de a putea fi alături de alte zeci şi zeci de mii de familii. De acum înainte, le vom ura „Bun venit pe lume!” bebeluşilor născuţi la 24 de maternităţi, în felul nostru: cu zâmbete largi şi un dar, care să îi ajute să fie bine îngrijiţi în primele luni de viaţă.
Vezi mai mult

Familii Ocrotite

Spune Nu Violenţei!

Problema violenţei în familie este una răspândită pe larg în toate ţările lumii. Statisticile arată că la nivel global 1 din 3 femei au fost victime ale unui sau multiple acte de violenţă în familie pe parcursul vieţii, 85% dintre victimele violenţei în familie sunt femei, iar în unul din 3 cazuri copii au fost martori ai scenelor de violenţă.

Numai în Republica Moldova, în anul 2015, au fost înregistrate 1914 cazuri de violenţă în familie, din care 1688 victime femei şi 102 copii. Însă cifrele oficiale reprezintă doar situaţiile de criză în care femeile şi copii s-au hotărât să rupă tăcerea, şi-au înfrânt fricile şi au depus plângere împotriva agresorilor. Dar majoritate dintre victime preferă să suporte agresiunile din motiv de frică sau ruşine.

O altă campanie de impact a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc este cea intitulată „Familii Ocrotite”, o campanie de luptă împotriva abuzurilor în familie a cărei obiectiv este să ofere sprijin copiilor şi femeilor care au fost supuşi violenţei în familie. 

Astfel, intervenim în special pentru a face cunoscute la nivel naţional modalităţile de prevenire a cazurilor de violenţă în familie, dar şi pentru a acorda consiliere psihologică şi ajutor pentru cei care au nevoie.


 
 
Vezi mai mult

Şcoala Ambasadorilor Edelweiss

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" lansează în  primăvara anului 2016 o nouă campanie socială şi educaţională, adresată tinerilor din Republica Moldova. Şcoala Ambasadorilor Edelweiss se adresează tinerilor din clasa a IX-a, pe care îi încurajează să îşi continue studiile şi să facă primele alegeri legate de traseul lor profesional, pentru a-şi construi o carieră şi a se realiza în viaţă.

Şcoala Ambasadorilor Edelweiss este un proiect unic, pe care îl organizăm anul acesta în premieră. Începem cu raionul Hînceşti, unde deja vom organiza un prim eveniment din cadrul acestei campanii, în perioada 24-25 martie. Îi chemăm pe tinerii din raion în Sala mare a Casei de cultură din oraşul Hînceşti, unde organizăm cursul  tematic “Orientarea în carieră la vârsta adolescenţei”. Aici, elevii şi părinţii lor vor putea să afle mai multe despre conceptul proiectului nostru, vom veni cu exemple şi vom prezenta condiţiile pentru înscrierea la cursurile gratuite ale Şcolii Ambasadorilor Edelweiss”, a anunţat Lara Moraru, directorul executiv al fundaţiei.
 
DESCARCA REGULAMENTUL SCOALA AMBASADORILOR EDELWEISS AICI
Vezi mai mult

Proiectul „Parcurile Edelweiss”


Terenurile de joacă moderne, construite de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, aduc bucurie copiilor din întreaga ţară. 
 
Proiectul „Parcurile Edelweiss” a fost lansat în luna august 2016 şi face parte din programul prin care Fundaţia sprijină familiile şi dezvoltarea comunităţilor din Republica Moldova. 
 
Până acum, Fundaţia a amenajat 45 de locuri de joacă în mai multe localităţi din ţară, dintre care şase în Chişinău, unul dintre acestea fiind adaptat nevoilor speciale ale copiilor cu dizabilităţi. 
Vezi mai mult

Vreau o minune!

Visele devin realitate!
 
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS"  împreună cu postul de televiziune PRIME lansează un nou proiect unic în Moldova. Este vorba despre show-ul "Vreau o minune", în cadrul căruia copiii vor fi eroiii unor poveşti adevărate. Prezentatorul emisiunii, interpretul Adrian Ursu va merge prin şcolile din ţară pentru a afla ce dorinţe au elevii, dar şi pentru a transforma în surprize televizate cele mai originale şi emoţionante vise.
 
Condiţia este ca dorinţele copiilor să nu fie personale, ci să se refere la alţi oameni, fie prieteni, rude, fie persoane necunoscute. Acest proiect televizat este nou pe piaţa internaţională. După ce a fost implementat în Olanda, acesta  va fi realizat şi  în Europa de Est.
 
Vezi mai mult

Campanii de Crăciun


Vezi mai mult

Festivalul Colinde, Colinde


Vezi mai mult

Proiectul Muzică Clasică


Vezi mai mult

Campania „Pentru Cartea Moldovei”

Proiectul „Pentru Cartea Moldovei” a fost lansat de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" la 10 august 2011.

Proiectul „Pentru Cartea Moldovei” are ca două obiective majore:
• Susţinerea Editurii de Stat „Cartea Moldovei”, prin procurarea unui lot de carte naţională
La moment, Editura de Stat „ Cartea Moldovei”, una dintre editurile de referinţă ale Republicii Moldova, se află într-o situaţie critică, riscând să fie desfiinţată. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" va achiziţiona cărţile din stocul editurii şi va salva organizaţia sub aspect financiar.
• Dotarea cu cărţi a bibliotecilor şcolare rurale
La moment, bibliotecile din zonele rurale ale republicii dispun de un fond de carte limitat, care reprezintă doar 20% din volumul de carte în limba naţională necesar procesului educaţional.

Completarea fondului de carte din bibliotecile rurale din Republica Moldova va facilita accesul elevilor din mediul rural la învăţământ şi educaţie de calitate, va promova valorile educaţionale naţionale, precum şi va susţine producătorul de carte naţional. Beneficiarii acestui proiect vor fi 15 biblioteci din diferite raioane ale republicii, care vor primi în jur de 1000 de cărţi fiecare.

 
Vezi mai mult

Turneul Edelweiss & CERI

In primele două săptămâni din decembrie, alaturi de fundaţia internaţională CERI, vom fi alături de copiii nevoiaşi din Moldova: prin intermediul Turneului Edelweiss & CERI! Vom împărţi miilor de copii din internatele şi orfelinatele Moldovei încălţăminte şi ciorapi de iarnă. Sperăm ca prin această acţiune să aducem măcar un strop de sărbătoare unor copii care, din păcate, au prea puţine motive de bucurie.

Avem nevoie de astfel de exemple de solidaritate! Prin ele putem deveni mai buni ca oameni şi mai uniţi ca societate. Din acest motiv, Edelweiss a decis să se alăture anul acesta campaniei pe care fundaţia CERI o susţine în Republica Moldova de mai bine de 13 ani.

Vă îndemnăm şi pe dumneavoastră să ne fiţi alături în acest demers şi să-i susţineţi, prin acţiuni mai mari sau mai mici, pe toţi cei care au nevoie de atenţia şi ajutorul nostru. Dăruind, contribuim cu toţii la o societate mai bună.
 
Vezi mai mult

Campania „Renaşte Moldova”

 Campania Renaşte Moldova şi-a atins cu succes obiectivul, iar din acest moment Institutul Mamei şi Copilului are la dispoziţie 1 milion de euro pentru lucrările de modernizare şi dotare cu tehnică medicală, în beneficiul mamelor şi copiilor.

Precizăm că din cei 411.735 de lei colectaţi în cadrul Telemaratonului, 50.340 s-au strâns din apelurile telefonice, 33.165 din SMS-uri, în timp ce la punctele de colectare s-au adunat 162.164 la sediul Publika TV, 76.062 în Bălţi, 51.169 în Cahul şi 38.835 la sediul IMC. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" a oferit, la finalul Telemaratonului, o donaţie de 566.998 lei.


“Meritele aparţin în primul rând moldovenilor, care s-au mobilizat extraordinar pentru o cauză bună. Avem un rezultat concret. Nu ne vom opri aici, mai sunt multe de făcut în această ţară”, a conchis Vlad Plahotniuc.
Vezi mai mult

Campania „Succesul Tău e Succesul Moldovei!”

Timp de cinci săptămâni, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" va prezenta poveştile de viaţă ale unor tineri care merită toată lauda. Da, Moldova are tineri care au ce să-i înveţe chiar ei pe alţii: despre efort, despre muncă şi cum talentul se poate transformă în medalii.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" acordă burse pentru performanţă pentru cei talentaţi. Vrem să îi ajutăm să îşi depăşească limitele, să înfrângă greul şi să reuşească în viaţă! Să fie bravi, să fie cei mai buni!

Vă invităm să fiţi alături de noi, într-o campanie de premiere a succesului!
Vezi mai mult

Unde le este casa

Postul de televiziune PRIME împreună cu Fundaţia pentru Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" au lansat CAMPANIA de acordare a asistenţei sinistraţilor din zonele afectate de inundaţii cu genericul „Unde le este casa?”

În perioada imediat următoare inundaţiilor,Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" a început procurarea de case în localităţile adiacente, neafectate de inundaţii, s-a demarat un proces de renovare rapidă a acestora şi, in iulie 2010 a inceput selectarea familiilor de sinistraţi de către Consiliul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" conform rigorilor care presupun preferenţial acordarea ajutorului respectiv celor mai vulnerabile familii de sinistraţi.

Mai jos puteti vizualiza actiunile ce au avut loc in cadrul Campaniei "Unde le este casa?".
Vezi mai mult

Campania „Împreună Reuşim!”

Campania de sensibilizare a opiniei publice cu genericul "ÎMPREUNĂ REUŞIM!" a fost lansată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" împreună cu postul de televiziune PRIME. Scopul campaniei este să promoveze principiul consolidării eforturilor pentru susţinerea păturilor social-vulnerabile şi contribuţia pentru promovarea oamenilor şi practicilor de succes pentru dezvoltarea Republicii Moldova.


 
Vezi mai mult

Caravana Vederii

În perioada 17 septembrie – 19 decembrie 2018, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" desfăşoară în localităţile raionului Nisporeni proiectul CARAVANA VEDERII. Medicii oftalmologi vor consulta gratuit persoanele care au atins ori depăşit vârsta de 57 de ani. În caz de necesitate, la recomandarea medicului, vor fi oferiţi ochelari de vedere. Echipele de medici au la dispoziţie echipament oftalmologic modern pentru efectuarea consultaţiilor. Toate procedurile sunt autorizate, proiectul fiind organizat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss” , în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, USMF ”Nicolae Testemiţanu”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” , Spitalul Clinic Municipal nr. 3 „Sfînta Treime” şi  A.O. Centrul de Reabilitare Medico - Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă ”LOW VISION”.

DESCARCĂ ORARUL VIZITELOR PROIECTULUI CARAVANA VEDERII
 

Vezi mai mult

Campania de Paşti


Vezi mai mult