Cabinetul pediatric mobil al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a ajuns la Cîrpeşti, raionul Cantemir

09 August 2017
Cabinetul pediatric mobil al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a ajuns şi în satul Cîrpeşti, raionul Cantemir, unde 76 de copii au primit consultaţii gratuite, în cadrul campaniei Renaşte Moldova care continuă să cutreiere ţara.
Cabinetul pediatric mobil al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a ajuns la Cîrpeşti, raionul Cantemir
 
Cabinetul pediatric mobil al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss a ajuns şi în satul Cîrpeşti, raionul Cantemir, unde 76 de copii au primit consultaţii gratuite, în cadrul campaniei Renaşte Moldova care continuă să cutreiere ţara.

Copiii veniţi la consultaţii au beneficiat de investigaţii medicale minuţioase realizate de echipa medicilor pediatri şi ecografişti, spre bucuria părinţilor care nu au bani şi sunt nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri în alte centre raionale pentru a-şi duce micuţii la doctor.
Foarte bine, suntem foarte mulţumiţi în privinţa asta. La noi în oraşul Cantemir nu este medic pediatru şi e complicat, nici nevropatolog nu este, noi ne ducem tocmai la Comrat, plătim maşina pentru drum şi medicul, consultaţia.
 
Şi administraţia satului Cîrpeşti susţine că distanţa de spital şi policlinică pune cel mai des piedici părinţilor de a merge cu copiii la medic.
E foarte bine când se face ceva bun pentru oameni. Ne aflăm la o distanţă de oraşul Cantemir, unde avem spitalul şi policlinica. Dar nu chiar îşi permit părinţii să viziteze regulat, să facă un control medical copiilor şi chiar sunt foarte mulţumit Fundaţiei Edelweiss pentru acest lucru, a spus primarul satului Cîrpeşti, Ion Bîzu.
 
Până în prezent, în cadrul campaniei au fost consultaţi în jur de 12.000 de copii din 202 sate. Organizatorii planifică să meargă încă în 117 localităţi. Proiectul face parte din seria campaniilor susţinute de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss pentru sprijinirea familiilor, a mamelor şi copiilor din Moldova şi este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.
 
Săptămâna viitoare, Cabinetul pediatric mobil se va opri în raioanele Criuleni, Cantemir şi Drochia. Orarul complet este actualizat în permanenţă, fiind disponibil pe site-ul Fundaţiei Edelweiss – www.edelweiss.md.