Grădiniţa din Bălăneşti are un teren de joacă nou, cu sprijinul Edelweiss

30 Mai 2019
Sărbătoare de culori şi râsete în curtea grădiniţei din Bălăneşti, raionul Nisporeni, cu ocazia inaugurării noului teren de joacă.
Grădiniţa din Bălăneşti are un teren de joacă nou, cu sprijinul Edelweiss
Sărbătoare de culori şi râsete în curtea grădiniţei din Bălăneşti, raionul Nisporeni, cu ocazia inaugurării noului teren de joacă.
 
În ajun de Ziua copilului, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, ,,Edelweiss” le-a făcut o frumoasă surpriză micuţilor de la grădiniţa din satul Bălăneşti. Aici a fost inaugurată o zonă de joacă cu toate cele necesare – leagăne, tobogane şi multe alte distracţii.
 
,,Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss”, continuă campania prin care vrea să ofere copiilor condiţii cât mai sigure şi bune pentru joacă, motiv pentru care am inaugurat, astăzi, pe teritoriul grădiniţei din Bălăneşti un teren de joacă pentru copiii din această instituţie. Ei merită să aibă parte de o copilărie frumoasă”, Lidia Cucoş, Director Executiv Edelweiss.
 
Printre copii, bucuria a fost nemaipomenită şi singura ,,dificultate” a fost că nu se puteau decide ce să testeze mai întâi din tot terenul frumos amenajat. Ba chiar ne-au mărturisit că noile jucării o să îi facă să vină mai des la grădiniţă de acum încolo.
 
,,Mie îmi plac foarte jucăriile astea pentru că înainte nu erau şi sunt foarte frumoase şi îmi plac tare. O să vin mai des acum”.
 
,,Îmi place cel mai tare terenul, îmi place grădiniţa. Toţi copii se distrează”.
 
La inaugurare, spre încântarea celor mici, au fost prezenţi chiar şi doi urşi mari. Cadourile nu au lipsit nici ele, fiecare copil a primit şi dulciuri din partea echipei Edelweiss.

Bucuria a fost împărtăşită de părinţii picilor, care sunt foarte mulţumiţi că cei mici au unde să se joace.

,,Sunt mândră pentru aşa frumos, o să aibă ocupaţie, să-i trag la grădiniţă. Până acum nu prea a fost pentru copii distracţie, acum va fi”.
 
,,Bucurie şi pentru părinţi, dar pentru copii în primul rând. Cea mai mare bucurie a copiilor este când au o atenţie. Noi mulţumim din partea părinţilor, mulţumim.”
Echipa Edelweiss a primit aprecieri şi din partea personalului de la grădiniţă pentru cadoul făcut.

,,Era necesar un teren de joacă. Dar acum dacă sunt atâtea pe teren unul se dă în tobogan, unu se duce la carusel, unul în nisipieră, adică ei sunt grupaţi, fiecare se duce după plăcere”, Vera Trocin, educatoare.

„Era o mare necesitate, fiindcă în grădiniţă la noi copii nu aveau cu se juca. În fiecare zi se jucau cu beţe, pietre. Duceam lipsă de aceste pavilioane, balansoare, leagăne. Suntem foarte mulţumiţi de cadoul pe care l-am primit. De când a început amenajarea acestui teren, s-a mărit şi frecvenţa copiilor în grădiniţă, a crescut şi numărul cererilor de la părinţi pentru a fi înscrişi copii lor la grădiniţă.”, Maria Ghileţchi, directorul grădiniţei.

Ne-a fost alături şi primarul localităţii care ne-a mulţumit pentru sprijinul deosebit în realizarea acestui proiect, atât de necesar pentru cei 60 de copii care vin la grădiniţă aici, în Bălăneşti.

,,Noi mulţumim organizaţiei Edelweiss pentru acest cadou. Îndestularea copiilor cu jucării pentru care am văzut pe feţele lor numai bucurie”, Gheorghe Pîrţac, primarul satului

Fiecare copil merită să se poată bucura de copilărie, cu jocuri şi veselie şi Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss” îşi doreşte să le ofere acestora tot suportul pentru acest lucru.