Despre noi

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată în 2010 de către Vlad Plahotniuc pentru a sprijini oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova. 

Misiunea Fundaţiei

Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniile cultural, educaţional şi social.

Valorile Fundaţiei

Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Astfel de rezultate pozitive se pot obţine prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care ajută oamenii să-şi îmbunătăţească propria viaţă şi să-şi depăşească.

Fundaţia crede în capacitatea fiecărui om de a-şi construi viitorul şi în dreptul fiecăruia la o viaţă mai bună, la o viaţă împlinită. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.


Mesajul Fondatorului
 
Fundaţia noastră a intrat deja în cel de-al nouălea an de activitate în domeniul carităţii. Tot ceea ce am realizat în acest timp - campaniile naţionale, rezultatele pozitive, schimbările în bine pe care am reuşit să le aducem - toate ne încurajează să continuăm încă mulţi ani de acum înainte. Vrem să le fim alături celor care au nevoie de un sprijin de nădejde, celor talentaţi, celor care se luptă pentru viaţa lor, pentru o viaţă bună aici, în Moldova.
Această fundaţie reprezintă o modalitate de a fi recunoscători societăţii, de a mulţumi Moldovei pentru tot.
Lucrăm la proiectele fundaţiei cu încrederea că binele creşte şi se răspândeşte, că fiecare tânăr susţinut de fundaţia noastră va ajuta la rândul său alţi colegi, alţi prieteni. Cu fiecare familie pe care o ajutăm să treacă peste greutăţi, transmitem un mesaj comunităţilor locale de a se implica şi a ajuta la rândul lor. În acest fel, an de an, Moldova devine mai puternică, mai încrezătoare în sine, mai prosperă.

Alături de dumneavoastră,
Vlad Plahotniuc, Fondator