Despre noi

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova. 

Misiunea Fundaţiei

Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional şi social.

Valorile Fundaţiei

Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre.

Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru ca ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.


Mesajul Fondatorului
 
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a intrat deja în al şaptelea an de activitate în domeniul carităţii. Tot ceea ce am realizat în acest timp, campaniile naţionale, rezultatele pozitive, schimbările în bine pe care am reuşit să le aducem, toate ne încurajează să continuăm, mulţi ani de acum înainte. Vrem să le fim alături celor care au nevoie de un sprijin de nădejde, celor talentaţi, celor care se luptă pentru viaţa lor, pentru o viaţă bună aici, în Moldova.
Atunci când le este mai greu, oamenii caută sprijin de la prietenii apropiaţi, de la fundaţiile de caritate şi oameni influenţi, caută susţinere din partea statului. Pe bună dreptate. Până când instituţiile din Republica Moldova vor deveni mai puternice, încât să îi poată susţine întru totul pe cei care au nevoie de aceasta, eu voi continua să ajut, prin activitatea mea, inclusiv alături de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” . 
Fac acest lucru având încrederea că fiecare tânăr susţinut de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” va ajuta la rândul său alţi colegi, alţi prieteni. Cu fiecare familie pe care o ajutăm să treacă peste greutăţi, venim să inspirăm comunităţile locale: să se implice şi să ajute la rândul lor. În acest fel, an de an, Moldova se ajută pe sine.


Cu respect,
Vlad Plahotniuc, Fondator