Ambasadori

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "EDELWEISS" are bucuria de a vă prezenta cinci tineri talentaţi şi pasionaţi, cu care Moldova are toate motivele să se mândrească: Gabriel, Nicoleta, Grig, Alexandrina, Andrei, Adrian şi Daniel sunt ambasadorii Edelweiss şi reprezentanţii performanţei din Moldova!
 
 Gabriel Cojocaru

 Elev în clasa a 9-a la Liceul Teoretic Orizont din Durleşti, olimpic la matematică şi informatică. Deţine deja  20 de  diplome, pe care le-a obţinut la diferite concursuri naţionale şi internaţionale. Potrivit lui, aceste    diplome sunt  importante pentru că fiecare dintre ele reprezintă un pas înainte în educaţia sa. 
Nicoleta Chetreanu  
 
"Mă numesc Chetreanu Nicoleta, am 18 ani şi în prezent sunt studentă la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi. Pentru mine, muzica este un fel de hrană pentru suflet, este parte din mine". Astfel se prezintă de fiecare dată, în faţa publicului, tânăra violonistă din Chişinău, membră a Chişinău Youth Orchestra. Nicoleta studiază vioara de la vârsta de 6 ani, repetă câteva ore în fiecare zi şi îşi doreşte să ajungă la performanţa de a interpreta pe marile scene ale lumii.


 
Grig Cuciuc

Salut! Numele meu este Grig Cuciuc. Am 19 ani şi studiez în prezent la Royal College of Music din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume. Mi-am descoperit pasiunea şi talentul pentru vioară încă de mic, iar părinţii şi, de curând Fundaţia Edelweiss, m-au susţinut pentru a învăţa, astfel încât să pot face performanţă în acest domeniu. Sper să nu dezamăgesc. Deocamdată am primit premii în cadrul tuturor concursurilor internaţionale la care am participat, pe scene europene din Austria, Italia şi Marea Britanie. Sper să vă întâlnesc şi pe voi la unul dintre concertele pe care le voi susţine în Moldova!

 
Alexandrina Gheţoi

Sunt Alexandrina Gheţoi şi practic gimnastica ritmică de la 6 ani. Gimnastica este nu doar o pasiune pentru mine, ci domeniul în care sper să fac carieră. Am obţinut titlul de vice-campioană europeană la gimnastică, dar ştiu că pot mai mult. Şi îmi doresc mai mult: obiectivul meu este să devin campioană olimpică! Antrenoarea mea, de care sunt foarte apropiată, este Natalia Podgainaia – Maestra Sportului de Categorie Internaţională, Campioană la Gimnastică Ritmică. Mă consider norocoasă cu un astfel de susţinător! Nu vreau să mă plâng aici de durerile musculare şi de antrenamentele grele, pentru că ştiu că succesul nu se obţine fără efort. Le mulţumesc celor de la Edelweiss pentru bursa acordată în cadrul campaniei “Succesul tău este succesul Moldovei” şi le promit că mă voi gândi la ei, când voi urca pe podiumuri! Doamne-ajută!

 
Andrei Ivanov

Noroc! Sunt Andrei Ivanov, am 18 ani şi sunt autorul unei culegeri de matematică, intitulată “Probleme de Geometrie Competitivă”. Cartea a fost publicată în România în 2009 şi conţine peste 250 de probleme de geometrie. Aţi ghicit, îmi place matematica! Unul dintre motivele pentru care sunt pasionat de matematică este...claritatea acesteia. Ştiu că matematica nu mă dezamăgeşte, întotdeauna 2+2 va fi egal cu 4... :) Cel mai mult, însă, îmi place provocarea pe care o simt în faţa unei probleme complicate, dar şi satisfacţia pe care o am dacă reuşesc să rezolv acea problemă înaintea altor matematicieni, unii mai mari ca vârstă decât mine. Abia aştept să încep studiul în America, la o Universitate la care am fost admis de curând. Promit că voi posta pe site-ul Edelweiss mai multe poze din SUA, fotografia fiind o altă mare pasiune a mea…
 
Adrian Cojocari

Sunt Adrian Cojocari. Eu prefer să desenez, mai mult decât să scriu. M-am concentrat pe pictură încă de mic, iar această pasiune a mea m-a ajutat să mă păstrez puternic pentru a o ajuta pe mama să treacă peste greutăţile vieţii... Sunt bucuros pentru că mama este acum sănătoasă şi pentru că picturile mele au atras atenţia unor oameni care apreciază arta! Fundaţia Edelweiss îmi este alături, iar eu îi voi fi alături în continuare, în calitate de AMBASADOR Edelweiss :)  Vă rog să îmi transmiteţi părerile voastre despre picturile mele, întotdeauna un artist apreciază şi critica constructivă!

 
Daniel Griza

Dacă aţi fi pe o insulă pustie, ce aţi dori să aveţi cu dumneavoastră? Eu, unul, un computer cu acces la internet  :) Nu îmi imaginez cum trăiau oamenii înainte de inventarea informaticii, sunt convins că m-am născut în secolul potrivit! Numele meu este Daniel Griza, am 16 ani şi sunt ambasador Edelweiss. Anul acesta am obţinut şi locul I şi punctajul maxim la olimpiada republicană de informatică, am şi mai multe medalii de aur şi argint câştigate la competiţii naţionale şi internaţionale. Ţin însă foarte mult la o medalie câştigată la concursul Clock Tower School Romania 2012, unde am concurat cu echipe consacrate în IT din ţări precum Indonezia, Filipine, Bulgaria, România, care au un nivel mult mai dezvoltat în pregătirea olimpicilor în domeniul IT.