Moldovan Youth Orchestra şi Valentina Naforniţă, concert extraordinar dedicat celor 25 de ani de Independenţă ai ţării

28 August 2016
Un nou concert extraordinar, dedicat aniversării a 25 de ani de la declararea Independenţei Republicii Moldova, a avut loc aseară, la Palatul Republicii. Pe scenă au urcat cei 100 de tineri ai Moldovan Youth Orchestra, alături de renumita soprană Valentina Naforniţă, care au interpretat muzică de Enescu, Mahler şi Weinberg.
Moldovan Youth Orchestra şi Valentina Naforniţă, concert extraordinar dedicat celor 25 de ani de Independenţă ai ţării
Un nou concert extraordinar, dedicat aniversării a 25 de ani de la declararea Independenţei Republicii Moldova, a avut loc aseară, la Palatul Republicii. Pe scenă au urcat cei 100 de tineri ai Moldovan Youth Orchestra, alături de renumita soprană Valentina Naforniţă, care au interpretat muzică de Enescu, Mahler şi Weinberg.

“Concertul celor 100 de muzicieni”, la fel ca toată seria de spectacole de anul acesta, a avut loc cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, care le este alături tinerilor de la Moldovan Youth Orchestra deja de 6 ani. Concertul a fost pregătit minuţios de tinerii instrumentişti. "Au fost repetiţi intense, dar cu multă muzică bună, având-o şi pe Valentina Naforniţă alături. De aceea au putut fi în contact cu asemenea solişti, cu reprezentanţi ai muzicii clasice", a declarat Andriano Marian, director al orchestrei.

Valentina Naforniţă a interpretat câteva melodii în premieră pentru publicul de acasă: "Este vorba despre cele şase lieduri ale lui George Enescu, pe versurile lui Clement Maro, ele sunt în premieră. Mereu mă simt foarte bine atunci când vin acasă, emoţiile sunt doar emoţii pozitive şi de bucurie şi extaz".

Spectatorii au rămas fascinaţi de interpretarea muzicienilor. "Mereu venim la concertele organizate de orchestră şi astăzi am avut chiar fericirea să o ascultăm pe Valentina Naforniţă", a declarat unul dintre participanţi, entuziasmat de atmosfera creată.

În această varăpeste patru mii de spectatori au audiat concertele susţinute de Moldovan National Youth Orchestra. În zilele viitoare, tinerii muzicieni vor evolua şi pe scena Filarmonicii din Kiev, cu un nou spectacol, ultimul din seria celor programate pe parcursul acestei veri.