25 de ani de independenţă, sărbătoriţi de Moldovan National Youth Orchestra printr-un concert extraordinar

21 August 2016
Moldovan National Youth Orchestra celebrează Ziua Independenţei Republicii Moldova cu un concert de excepţie, care va avea loc pe 28 august, începând cu ora 19:00, la Palatul Republicii.
25 de ani de independenţă, sărbătoriţi de Moldovan National Youth Orchestra printr-un concert extraordinar
Moldovan National Youth Orchestra celebrează Ziua Independenţei Republicii Moldova cu un concert de excepţie, care  va avea loc pe 28 august, începând cu ora 19:00, la Palatul Republicii.
 
Cei 100 tineri muzicieni din şase  ţări vor cânta la unison, alături de celebra soprană Valentina Naforniţa şi de unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori români ai generaţiei, Gabriel Bebeşelea.
 
Concertul va cuprinde lucrări semnate de Mieczysław Weinberg - Rapsodia pe teme moldoveneşti (premieră absolută), de George Enescu - 7 cântece pe versuri de Clément Marot şi de Gustav Mahler - Simfonia nr. 1 “Titanul”.
 
Acest concert unic reprezintă rezultatul a zeci de ore de repetiţii asidue, la care şi-au dat întâlnire cei mai performanţi tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Elveţia, Belarus şi Olanda. 
 
Ulterior acestui concert extraordinar, pe 30 august, Moldovan National Youth Orchestra va merge la Kiev pentru a debuta în Ucraina cu un nou spectacol, alături de solistul Radu Croitoru.
 
Concertele din acest an ale Moldovan National Youth Orchestra sunt susţinute de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss”, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, Ministerul Culturii şi Institutul Cultural Român la Chişinău „Mihai Eminescu”.