Un nou curs pentru elevii Şcolii Ambasadorilor Edelweiss

10 Septembrie 2016
Elevii din cadrul Şcolii Ambasadorilor Edelweiss au avut parte de un training despre educaţia financiară. Ei au învăţat cum îşi pot gestiona corect bugetul, cum pot face primele economii şi ce înseamnă, de fapt, negocierea financiară. Aceste lecţii reprezintă a doua parte din programul de instruire pentru pornirea unei afaceri, după ce, anterior, tinerii au creionat planurile de start a business-ului propriu, în cadrul unui seminar.
Un nou curs pentru elevii Şcolii Ambasadorilor Edelweiss
Elevii din cadrul Şcolii Ambasadorilor Edelweiss au avut parte de un training despre educaţia financiară. Ei au învăţat cum îşi pot gestiona corect bugetul, cum pot face primele economii şi ce înseamnă, de fapt,  negocierea financiară.
Aceste lecţii reprezintă a doua parte din programul de instruire pentru pornirea unei afaceri, după ce, anterior, tinerii au creionat planurile de start a business-ului propriu, în cadrul unui seminar. 

Alături de trainerul Alexandru Bordea, de la care chiar elevii au cerut să primească sfaturi, participanţii au conştientizat importanţa alcătuirii unui buget personal de venituri şi cheltuieli care reprezintă elementul principal în dezvoltarea unei afaceri de viitor.
„Acest traning mi-a schimbat percepţia faţă de bani şi am înţeles că, prin resursele financiare obţinute din propria muncă, voi putea să-mi ating obiectivele propuse”, a spus Liuba Manic, o tânără participantă la programele Şcolii Ambasadorilor Edelweiss.
„De fiecare dată când ne întâlnim în cadrul evenimentelor organizate de echipa Edelweiss, mă conving că sunt o norocoasă pentru că am fost selectată în cadrul proiectului. Datorită trainingului de astăzi am înţeles cât de important e să investeşti în propria personalitate”, a declarat şi Elena Chiosa.

La rândul său, trainerul Alexandru Bordea a vorbit despre importanţa acestui training: “Educaţia financiară ar fi un obiect necesar pentru copii de la şcoală şi apoi la facultate şi în general pentru viaţă. Sunt câteva lucruri simple pe care tinerii trebuie să le înţeleagă, cum anume să câştige banii proprii de la o vârstă fragedă. Iar prin această experienţă personală va fi mult mai simplu să găsească cheile succesului”.

Cursul s-a desfăşurat pentru elevii primei ediţii a Şcolii Ambasadorilor Edelweiss. Tinerii participanţi sunt în clasa a IX-a şi au fost selectaţi în baza unui concurs desfăşurat în şcolile din raionul Hînceşti, pentru a lua parte la cursurile de îndrumare în carieră. Şcoala Ambasadorilor Edelweiss este un proiect lansat în premieră anul acesta, de către fundaţia patronată de Vlad Plahotniuc, cu scopul de a-i încuraja pe tineri să urmeze o profesie potrivită după încheierea studiilor.