Sute de corişti - alături de „Moldovan National Youth Orchestra”, într-un concert de excepţie la Chişinău

24 Decembrie 2016
250 de corişti din Bălţi, Străşeni, Floreşti şi Chişinău au interpretat cele mai frumoase colinde alături de muzicienii de la „Moldovan National Youth Orchestra”.
Sute de corişti - alături de „Moldovan National Youth Orchestra”, într-un concert de excepţie la Chişinău
250 de corişti din Bălţi, Străşeni, Floreşti şi Chişinău au interpretat cele mai frumoase colinde alături de muzicienii de la „Moldovan National Youth Orchestra”. Spectacolul a avut loc în cadrul celui de-al doilea concert de Crăciun al festivalului, organizat în fiecare an cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.
 
Surpriza serii a venit din partea dirijorului american Andrew Koehler, care a combinat armonios muzica instrumentală cu cea corală.
Andrew Koehler şi-a arătat aprecierea pentru înaltele calităţi artistice ale tinerilor din Moldova: „Este o plăcere să fiu aici. Muzicienii sunt foarte talentaţi, iar orchestra este una foarte bună. A fost o experienţă de neuitat, am combinat folclorul naţional cu cel de peste hotare, chiar dacă eu nu prea vorbesc limba română.”
 
Vocile şi măiestria artiştilor i-a încântat pe spectatorii prezenţi la Sala cu Orgă din Chişinău: „O seară minunată, o muzică de suflet. Mi-a făcut o mare plăcere această seară. Sunt pentru prima oară la aşa concert şi e o seară minunată.”
 
La sfârşitul concertului, artiştii au primit diplome şi daruri.
„Un program nou, mai diversificat. Avem şi muzică clasică care este foarte aproape de atmosfera de Crăciun dar şi lucrări scrise de Crăciun, deci compozitori de diferite genuri, diferite abordări”, a precizat cu această ocazie Adriano Marian, directorul artistic al Asociaţiei muzical corale.
 
Până la sfârşitul acestui an, cu ajutorul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, „Moldovan National Youth Orchestra” va mai susţine un concert la Sala cu Orgă, în data de 28 decembrie.