Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a oferit cel de-al nouălea titlu "Cel mai iubit dintre dascăli”

23 Mai 2018
Peste 30 de ani au trecut de când Irina Chetraru predă biologia la Liceul “Ion Creangă” din satul Rădoaia, raionul Sângerei. De la catedră a obţinut multe succese, iar elevii săi fac, în fiecare an, performanţă la olimpiade şi urcă pe podium la nivel de Republică.
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a oferit cel de-al nouălea titlu "Cel mai iubit dintre dascăli”
Peste 30 de ani au trecut de când Irina Chetraru predă biologia la Liceul “Ion Creangă” din satul Rădoaia, raionul Sângerei.
De la catedră a obţinut multe succese, iar elevii săi fac, în fiecare an, performanţă la olimpiade şi urcă pe podium la nivel de Republică.

Însă ceea ce o face extraordinară pe această profesoară de biologie între toţi ceilalţi dascăli este dragostea pentru profesie şi pentru elevii săi.
“Este profesorul iubit de toţi elevii şi raza de soare a catedrei de biologie şi chimie”, după cum o descrie directorul şcolii la care predă.

Nici elevii nu se lasă mai prejos când vine vorba de cuvinte frumoase pentru profesoara lor. Au făcut un filmuleţ în care au povestit de ce simt ei că Irina Chetraru este un dascăl model şi l-au trimis pe adresa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.

”Este o persoană care radiază de optimism, pe care reuşeşte să ni-l transmită şi nouă, iar asta este cel mai important.”, spune una dintre eleve.

După toate aceste semne de apreciere, Fundaţia a desemnat-o pe Irina Chetraru cel de-al nouălea câştigător al campaniei “Cel mai iubit dintre dascăli”.
Echipa Fundaţiei a ajuns la liceul din Rădoaia cu felicitările pentru câştigătoare.

Pentru ca momentul să fie special, cu ajutorul directorului instituţiei, Vitalie Petrov, membrii Edelweiss i-au pregătit o surpriză pe care cu siguranţă şi-o va aminti multă vreme de acum înainte.

 Profesoara a fost anunţată că elevii clasei a XII-a, cei care s-au înscris la concurs, vor avea o şedinţă foto în sala de festivităţi. Nu mică i-a fost mirarea când în sală nu a găsit fotograful şi elevii gata de poză, ci echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” gata să îi înmâneze titlul.

”Am deosebita onoare să vă ofer aceste flori în semn de recunoştinţă şi admiraţie din partea elevilor, cărora le altoiţi cu atâta răbdare dragostea de carte şi cunoştinţe şi îi ajutaţi să-şi construiască un viitor frumos în viaţă. Felicitări!”, a declarat Lidia Cucoş, directorul Executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.

Emoţiile au copleşit-o pe profesoară şi cu greu şi-a putut stăpâni lacrimile de bucurie.

”Îmi pare că e un vis, nu cred că e realitate. Mi se pare că o să mă trezesc şi n-o să mai fie aşa ceva, voi fi singură. Vă mulţumesc tare mult.”, a spus Irina Chetraru la vederea surprizei.

Profesoara mărturiseşte că motivul pentru care elevii ei o apreciază este că nu le e doar dascăl, ci şi bun prieten.

”Secretul este că eu încerc să mă ridic la nivelul lor. Ăsta este cel mai mare secret. În ei îmi investesc sufletul şi mă bucur nespus atunci când se termină lecţia şi ei îmi spun miraţi: S-a terminat deja?!", a povestit profesoara.

Concursul “Cel mai iubit dintre dascăli” a fost lansat de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” în toamna anului trecut. Până acum au fost desemnaţi nouă profesori câştigători, în urma aplicaţiilor trimise de elevi pe adresa Fundaţiei.