Cărţi noi, pe rafturile bibliotecii din satul Pituşca

02 Februarie 2013
"Tatăl meu a fost, timp de 3 ani, profesor la şcoala din Pituşca, iar eu de la dânsul am aflat despre felul de a fi al oamenilor, pe care mi-i descria ca fiind integri şi de bună credinţă.
Cărţi noi, pe rafturile bibliotecii din satul Pituşca
"Tatăl meu a fost, timp de 3 ani, profesor la şcoala din Pituşca, iar eu de la dânsul am aflat despre felul de a fi al oamenilor, pe care mi-i descria ca fiind integri şi de bună credinţă. Vă felicit, aşadar, pentru că reuşiţi să formaţi nu doar cultura acestor oameni, ci şi caracterul lor!". Astfel sună mesajul prin care Vlad Plahotniuc le-a transmis profesorilor de la Liceul din Pituşca (raionul Călăraşi) "câteva cuvinte de încurajare, dar şi de laudă", cu ocazia serbării de Ziua absolvenţilor.

Elevii şi profesorii Liceului din localitate au primit o donaţie de cărţi din colecţia personală a lui Vlad Plahotniuc, precum şi volume din curricula şcolară. "Am colegi şi colaboratori care au învăţat în băncile acestei şcoli, oameni pe care îi apreciez pentru ceea ce au devenit în viaţă. Sunt convins că succesul lor vi se datorează în mare măsură şi dumneavoastră, profesorii şi învăţătorii lor. (...) Sper ca aceste volume să le fie utile elevilor din şcoala dumneavoastră, aşa cum donaţii similare s-au dovedit a fi valoroase pentru sute de tineri din Moldova, beneficiari ai campaniilor culturale ale Edelweiss", se mai arată în scrisoarea fondatorului Edelweiss.

Conform tradiţiei anuale, în prima zi de sâmbăta a lunii februarie, şcolile şi liceele din Moldova serbează „Întâlnirea Absolvenţilor”. Acesta este un prilej de întâlnire a absolvenţilor din toate generaţiile.