Proiecte

Familii Ocrotite

Spune Nu Violenţei!

Problema violenţei în familie este una răspândită pe larg în toate ţările lumii. Statisticile arată că la nivel global 1 din 3 femei au fost victime ale unui sau multiple acte de violenţă în familie pe parcursul vieţii, 85% dintre victimele violenţei în familie sunt femei, iar în unul din 3 cazuri copii au fost martori ai scenelor de violenţă.

Numai în Republica Moldova, în anul 2015, au fost înregistrate 1914 cazuri de violenţă în familie, din care 1688 victime femei şi 102 copii. Însă cifrele oficiale reprezintă doar situaţiile de criză în care femeile şi copii s-au hotărât să rupă tăcerea, şi-au înfrânt fricile şi au depus plângere împotriva agresorilor. Dar majoritate dintre victime preferă să suporte agresiunile din motiv de frică sau ruşine.

O altă campanie de impact a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc este cea intitulată „Familii Ocrotite”, o campanie de luptă împotriva abuzurilor în familie a cărei obiectiv este să ofere sprijin copiilor şi femeilor care au fost supuşi violenţei în familie. 

Astfel, intervenim în special pentru a face cunoscute la nivel naţional modalităţile de prevenire a cazurilor de violenţă în familie, dar şi pentru a acorda consiliere psihologică şi ajutor pentru cei care au nevoie.