Fundaţia lui Vlad Plahotniuc a deschis şi în Drochia un cabinet de consiliere pentru victimele violenţei în familie

22 Septembrie 2016
Zeci de persoane din raionul Drochia au participat astăzi la deschiderea celui de-al doilea cabinet de consiliere psihologică şi servicii juridice pentru victimele violenţei în familie, din cadrul campaniei ”Familii Ocrotite”, iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”.
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc a deschis şi în Drochia un cabinet de consiliere pentru victimele violenţei în familie
Zeci de persoane din raionul Drochia  au participat  astăzi la deschiderea celui de-al doilea cabinet de consiliere psihologică şi servicii juridice  pentru victimele violenţei în familie,  din cadrul campaniei ”Familii Ocrotite”, iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”.

Echipa ”Edelweiss” a fost primită cu entuziasm la Centrul maternal Ariadna, în cadrul căruia va funcţiona cabinetul de consiliere. Copiii au pregătit desene frumoase, au cântat şi au spus poezii, primind la schimb daruri din partea reprezentanţilor Fundaţiei.
“Mulţumim Fundaţiei şi domnului Vlad Plahotniuc pentru această iniţiativă, deoarece  noi aşteptam acest cabinet de 11 ani. Victimele violenţei în familie au mare nevoie de acest cabinet” a afirmat  Simion Sîrbu, directorul Centrului maternal Ariadna.

Lidia Cucoş, manager de proiect al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” a ţinut, la rândul său, să mulţumească pentru implicarea activă a comunităţii din raionul Drochia. ”Mulţumim şi noi pentru implicarea activă. Credem că este foarte important ca toată societatea să fie solidară, fiindcă acest fenomen ne afectează pe fiecare în parte, direct sau indirect. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să deschidem aceste cabinete cu specialişti abilitaţi,  care pot  să ofere consultanţa necesară, deoarece adesea victimele violenţei în familie nici nu ştiu că pot fi ajutate şi că  există oameni abilitaţi să le ofere răspunsuri”, a relatat Lidia Cucoş.

Şi alte localităţi din Republica Moldova vor beneficia de astfel de cabinete de consiliere psihologică şi juridică destinate victimelor violenţei în familie. Proiectul face parte din campania de informare ”Familii Ocrotite”, care se desfăşoară la nivel naţional, începând din luna august, la iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc. Campania vizează promovarea la nivel naţional a modalităţilor de prevenire a violenţei în familie, precum şi a felului în care pot fi ajutate victimele abuzurilor.