Sprijin pentru copiii cu dizabilităţi, oferit de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”

14 Septembrie 2018
25 de copii cu nevoi speciale vin zilnic la Centrului de zi “Phoenix”, din oraşul Râşcani. Aici învaţă în ritmul lor, îşi dezvoltă abilităţile, se joacă şi îşi fac prieteni. Tot aici, alţi peste 200 copii beneficiază anual de tratamente de recuperare.
Sprijin pentru copiii cu dizabilităţi, oferit de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
25 de copii cu nevoi speciale vin zilnic la Centrului de zi “Phoenix”, din oraşul Râşcani. Aici învaţă în ritmul lor, îşi dezvoltă abilităţile, se joacă şi îşi fac prieteni. Tot aici, alţi peste 200 copii beneficiază anual de tratamente de recuperare.

Centrul a fost înfiinţat în urmă cu trei ani, de către Victoria Dunford, o moldoveancă stabilită în Marea Britanie şi este susţinut de sponsori şi oameni cu suflet mare care vor să pună umărul la o viaţă mai bună pentru aceşti copii.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” se numără printre cei care sunt alături de copiii centrului Phoenix de multă vreme. În ultimii ani, Edelweiss a oferit constant fonduri şi obiecte de primă necesitate pentru copiii de aici.

“Fundaţia Edelweiss a fost foarte receptivă. Au venit cu o donaţie de 20.000 de euro, ce reprezintă cel mai mare grant pe care l-am obţinut în perioada mea de muncă. Toate donaţiile au fost strânse cu sume mici şi asta a fost o povară luată de pe umeri, şase luni pentru întreţinerea Centrului.", a spus Victoria Dunford, fondatoarea Centrului Phoenix.

Una dintre marile dorinţe ale personalului centrului a fost procurarea unui microbuz, special adaptat cărucioarelor cu rotile, care să facă transportul copiilor mai uşor.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc a răspuns şi de data aceasta apelului, a donat o parte din banii necesari, astfel încât, de acum înainte drumul zilnic până acasă să fie mai uşor şi mai plăcut şi pentru copii şi pentru îngrijitori.

"Dimineaţa, seara sunt luaţi, aduşi. Confort este, anume pentru copiii care au nevoi speciale. Dacă nu toţi au posibilitatea de a pleca undeva, de a se deplasa, acum ei pot pleca în excursii datorită echipamentului special", a spus Olga Bîcu, educator al Centrului Phoenix.

"Foarte comod. Ne urcăm cu căruciorul şi ne coborâm tot cu căruciorul."