Colorăm lumea în violet – Flashmob emoţionant împotriva violenţei în familie, la Chişinău

01 Septembrie 2016
Un flashmob emoţionant s-a desfăşurat astăzi, în Chişinău, în cadrul campaniei de informare împotriva violenţei în familie “Familii Ocrotite”, lansată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”. Peste 2040 de panglici violet, reprezentând exact numărul de abuzuri în familie raportate de la începutul acestui an şi până acum, în Republica Moldova, au fost distribuite trecătorilor.
Colorăm lumea în violet – Flashmob emoţionant împotriva violenţei în familie, la Chişinău
Un flashmob emoţionant s-a desfăşurat astăzi, în Chişinău, în cadrul campaniei de informare împotriva violenţei în familie “Familii Ocrotite”, lansată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc“Edelweiss”. Peste 2040 de panglici violet, reprezentând exact numărul de abuzuri în familie raportate de la începutul acestui an şi până acum, în Republica Moldova, au fost distribuite trecătorilor.

“Panglica violet este simbolul internaţional al luptei împotriva violenţei în familie”, au explicat voluntarii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, organizator al acţiunii de informare.
“Noi ştim numărul cazurilor raportate, dar nu ştim câte alte cazuri de violenţă în familie au avut loc, câte victime suferă astăzi, dar care nu au ştiut sau care s-au temut să raporteze aceste abuzuri. Noi am distribuit doar 2040 de panglici, dar numărul victimelor, femei sau copii, ale violenţei în familie este cu siguranţă mai mare. Pentru ei, noi promovăm toate căile prin care ei pot solicita sprijin, susţinere, ajutor”, a declarat directorul executiv al Edelweiss, Lara Moraru.

Campania naţională "Familii Ocrotite" a fost lansată în data de 16 august şi îşi propune să informeze cât mai mulţi oameni cu privire la metodele prin care victimele violenţei în familie pot apela la ajutor din partea consilierilor, psihologilor şi autorităţilor.  
Evenimentul de astăzi s-a desfăşurat sub genericul ”Împreună colorăm lumea în violet”, în parcul Catedralei, lângă Arcul de Triumf, acesta reprezentând un simbol al vitejiei, curajului dar şi a victoriei.

În cadrul campaniei naţionale pentru informare, vor fi lansate curând mai multe centre, unde victimele violenţei în familie vor putea primi consiliere psihologică şi juridică gratuite.