Cazurile de violenţă în familie sunt raportate zilnic, la Telefonul Copilului

05 Septembrie 2016
Din ce în ce mai mulţi oameni sună zilnic la Telefonul Copilului, pentru a anunţa despre petrecerea unor cazuri de violenţă împotriva copiilor, în familiile lor sau în localitate. Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, de la lansarea campaniei de informare FAMILII OCROTITE, numărul apelurilor la telefonul unic naţional 116 111, destinat anume pentru raportarea cazurilor de violenţă împotriva copiilor, a crescut de la 15 apeluri pe zi, la 25. În rezultat, autorităţile lucrează la toate aceste cazuri şi rezolvă situaţiile de abuz în care sunt implicaţi copiii.
Cazurile de violenţă în familie sunt raportate zilnic, la Telefonul Copilului
Din ce în ce mai mulţi oameni sună zilnic la Telefonul Copilului, pentru a anunţa despre petrecerea unor cazuri de violenţă împotriva copiilor, în familiile lor sau în localitate. 
 Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, de la lansarea campaniei de informare FAMILII OCROTITE, numărul apelurilor la telefonul unic naţional 116 111, destinat anume pentru raportarea cazurilor de violenţă împotriva copiilor, a crescut de la 15 apeluri pe zi, la 25. În rezultat, autorităţile lucrează la toate aceste cazuri şi rezolvă situaţiile de abuz în care sunt implicaţi copiii. Apelurile la numărul 116111 sunt gratuite, fiind preluate de către operatori pentru a gestiona astfel de situaţii.

 De la 16 august, Telefonul Copilului este promovat la nivel naţional, printr-o mobilizare fără precedent, iniţiată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” – prin lansarea unei campanii de informare despre metodele prin care victimele violenţei în familie pot solicita ajutor şi sprijin.
Sub sloganul FAMILII OCROTITE, Fundaţia a lansat deja un spot tv emoţionant, care a devenit popular în foarte scurt timp, obţinând un număr record de vizualizări, de peste 200 000.
 
De asemenea, în ţară au fost amplasate peste 100 de panouri stradale, astfel încât mai mulţi oameni, din mai multe localităţi ale ţării, să poată afla despre metodele prin care copiii care au nevoie de ajutor pot apela la specialişti.
 
Concomitent, în mediul online, a fost creată comunitatea #SpuneNuViolenteiInFamilie, unde cei care doresc să susţină această cauză pot posta fotografiile lor purtând panglica violet – simbolul internaţional al luptei împtriva violenţei în familie.
 
Toată această mobilizare vine după ce, zilele trecute, mai mulţi voluntari s-au mobilizat şi s-au alăturat Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, distribuind materiale informative şi panglici violet. 
 
Potrivit Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, campania FAMILII OCROTITE nu se opreşte aici. În perioada următoare, vor fi deschise mai multe centre de consiliere psihologică şi juridică, unde femeile care suferă de abuzuri pot primi gratuit asistenţă specializată. Pentru început, centrele urmează a fi deschise în Hînceşti, Cahul şi Drochia.

Campania FAMILII OCROTITE îşi propune să contribuie real la rezolvarea cazurilor de abuz faţă de copiii şi femeile din Republica Moldova, prin implicare şi prin informarea victimelor despre metodele prin care pot primi ajutor de specialitate. Campania  a fost lansată în urmă cu mai puţin de o lună, la iniţiativa fondatorului “Edelweiss” Vlad Plahotniuc.