Zeci de oameni, solidari cu victimele violenţei în familie: Vă suntem alături, fiţi puternice!

25 Noiembrie 2016
Un eveniment emoţionant a avut loc în această seară, pe o stradă pietonală din Chişinău, unde zeci de oameni s-au adunat pentru a transmite un mesaj de solidaritate către victimele violenţei în familie.
Zeci de oameni, solidari cu victimele violenţei în familie: Vă suntem alături, fiţi puternice!
Un eveniment emoţionant a avut loc în această seară, pe o stradă pietonală din Chişinău, unde zeci de oameni s-au adunat pentru a transmite un mesaj de solidaritate către victimele violenţei în familie. Mai mulţi tineri, dar şi părinţi şi copii au venit alături de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” pentru a marca Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva familiei.

Ei au aprins peste o sută de  lumânări care au format semnul internaţional al luptei împotriva violenţei în familie, panglica violetă.
De altfel, panglici şi pliante informative au fost distribuite în această seară şi trecătorilor, de către echipa voluntarilor Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.

Cei prezenţi la acţiunea “Strada luminilor” au putut asculta muzica interpretată live, la chitară. Tânărul Adrian Graur a interpretat mai multe piese simbolice pentru lupta împotriva violenţei în familie printre care „Iartă-mă”, „Sărut femeie, mâna ta” şi Rachel Platten - ”Fight song/ Am putere să lupt”.

“Este o atmosferă foarte frumoasă aici, se simte o linişte sufletească... şi o solidaritate pentru victimele violenţei în familie. Sperăm ca mai multe femei din ţara noastră să primească gândurile noastre bune, susţinerea noastră şi încurajările... le suntem alături şi le încurajăm să lupte, să depăşească greutăţile, să fie puternice şi să îşi recapete demnitatea”, a spus Olga, o tânără de 19 ani, prezentă la acţiunea “Strada luminilor”.

Evenimentul a fost susţinut şi de reprezentanţii mai multor ONG-uri:
 "Potrivit datelor statistice fenomenul violenţei în familie este unul foarte alarmant. În special pentru Republica Moldova. Pentru că şase din 10 femei suferă cel puţin de o formă de violenţă în familie. Trebuie să luptăm împreună cu fenomenul violenţei în familie. " a declarat Elena Cebotari, asistent social "Casa Mărioarei".

Acţiunea de astăzi a fost organizată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, în cadrul campaniei naţionale de informare “Familii Ocrotite”. Potrivit datelor, în nouă luni ale anului, au fost emise aproape 700 de ordonanţe de protecţie a victimelor supuse violenţei în familie. Cele mai multe au fost pentru protecţia femeilor şi a copiilor - 690. Iar pentru bărbaţi, au fost înregistrate doar nouă ordonanţe. Ziua combaterii violenţei împotriva femeilor este marcată din 1981.