Copii din Hânceşti consultaţi cu grijă de medicii pediatrici

19 Septembrie 2016
Zeci de copii din oraşul Hânceşti dar şi din localităţile din apropiere au fost examinaţi gratuit de medici specialişti în cadrul campaniei "Renaşte Moldova/Cabinetul Pediatric" lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".
Copii din Hânceşti consultaţi cu grijă de medicii pediatrici
Zeci de copii din oraşul Hânceşti dar şi din localităţile din apropiere au fost examinaţi gratuit de medici specialişti în cadrul campaniei "Renaşte Moldova/Cabinetul Pediatric", lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

Cei mai mulţi dintre copii au beneficiat pentru prima dată de o investigaţie ultrasonografică, în urma căreia medicii pediatrici au depistat au depistat diverse boli de care suferă micuţii"Cel mai des au fost copii cu probleme, patologii, ORL, cu amigdalite cronice, rinofaringite. În cazuri mai grave noi facem trimiteri la specialişti pediatri".

Părinţii micuţilor i-au primit cu mare bucurie pe medicii pediatri şi le-au ascultat cu drag recomandările făcute. "Am venit la cabinetul pediatric pentru sănătatea copiilor, vrem să fim siguri în viitorul nostru. Este un proiect foarte bun, bine gândit. Edelweissul renaşte Moldova".

Potrivit reprezentanţilor Edeweiss până în acest moment au fost examinaţi peste 5.300 de copii: "Am consultat deja peste 5.300 de copii. 10 dintre care au fost supuşi riscului de viaţă, chiar. Au fost chemate ambulanţe pe loc şi ne bucurăm. Pentru noi este important dacă putem salva un copil de fapt, dar faptul că am putut salva 10 deja demonstrează foarte multe lucruri. Campania noastră este una binevenită", a menţionat Lara Moraru, directorul executiv al Fundaţiei "Edelweiss".

Campanie "Renaşte Moldova", organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a ajuns, până acum, în 75 de localităţi din ţară şi se va încheia în luna noiembrie.