Fundaţiile Edelweiss şi CERI s-au pornit în turneu prin Moldova

04 Decembrie 2012
Chişinău, 4 decembrie 2012 - În următoarele două săptămâni, zeci de voluntari vor merge la orfelinatele şi internatele din Republica Moldova, pentru a împărţi încălţăminte şi ciorapi de iarnă copiilor nevoiaşi, în cadrul turneului organizat de Edelweiss şi CERI.
Fundaţiile Edelweiss şi CERI s-au pornit în turneu prin Moldova
Chişinău, 4 decembrie 2012 - În următoarele două săptămâni, zeci de voluntari vor merge la orfelinatele şi internatele din Republica Moldova, pentru a împărţi încălţăminte şi ciorapi de iarnă copiilor nevoiaşi. Proiectul se desfăşoară cu sprijinul organizaţiei internaţionale CERI în parteneriat cu Fundaţia Edelweiss din Republica Moldova.

Caravana Edelweiss şi CERI se va opri în peste 40 de locaţii de pe teritoriul Republicii Moldova, la orfelinate şi internate unde sunt instituţionalizaţi peste 7000 de copii. Pentru toţi aceştia, voluntarii vor împărţi încălţăminte de iarnă fabricată în ţara noastră - valoarea totală a donaţiei ajungând la 180.000 de dolari. “Vreau să urez drum bun şi mult succes acestui proiect, care porneşte astăzi în turneu, în satele şi oraşele Republicii Moldova! Iniţiativa fundaţiei noastre, Edelweiss, în parteneriat cu fundaţia CERI rezonează perfect cu spiritul sărbătorilor de iarnă, îndeamnă la solidaritate şi responsabilitate socială”, a fost mesajul transmis de Vlad Plahotniuc, patronul Fundaţiei Edelweiss, cu ocazia lansării, ieri, a Turneului de donaţie cu încălţăminte.

Prima donaţie s-a făcut la Gimnaziul Internat nr. 3 din Chişinău, unde peste 230 de copii au primit de la reprezentanţii Edelweiss şi CERI încălţăminte de iarnă. Copiii şi-au ales singuri perechile preferate de cizme şi bocanci. Directorul gimnaziului, Igor Sandler, a mulţumit celor două fundaţii pentru donaţie, arătând că ea va fi cu adevărat utilă pentru elevii internatului. La rândul său, directorul executiv al Edelweiss, Aneta Serbuşcă, a arătat că Fundaţia pe care o reprezintă participă cu bucurie, alături de CERI, la proiectul de donaţie cu încălţăminte. “Suntem încântaţi de parteneriatul pe care Fundaţia noastră, Edelweiss, l-a realizat anul acesta cu Organizaţia internaţională CERI. Împreună, vom ajuta mulţi copii nevoiaşi din Moldova”, a menţionat reprezentantul Edelweiss. Despre importanţa proiectului a vorbit şi directorul executiv al fundaţiei CERI, Dearing Garner, care a arătat că anul acesta, peste 40 de orfelinate şi internate din Republica Moldova vor beneficia de pe urma donaţiilor.