A şasea familie de sinistraţi a primit cheile de la noua lor casă

12 August 2010
Joi, 12 august 2010 Familia Barbăroşie, din s. Sărăteni, a primit cheile de la noua lor locuinţă din s. Oneşti, r-l Hânceşti. Familia Barbăroşie, este a şasea familie care beneficiază de o locuinţă nouă, în cadrul Programului de ajutorare a sinistraţilor „Unde le este casa?” lansat de Fundaţia Edelweiss in iulie 2010.
A şasea familie de sinistraţi a primit cheile de la noua lor casă
Joi, 12 august 2010 Familia Barbăroşie, din s. Sărăteni, a primit cheile de la noua lor locuinţă din s. Oneşti, r-l Hânceşti.
Familia Barbăroşie, este a şasea familie care beneficiază de o locuinţă nouă, în cadrul Programului de ajutorare a sinistraţilor „Unde le este casa?” lansat de Fundaţia Edelweiss in iulie 2010.
Soţii, Veaceslav şi Valeria Barbăroşie au 4 copii: Irina (10 ani); Ariadna (7 ani); Nicolae (5 ani); Iuliana (3 ani). În urma calamităţilor şi-au pierdut casa, gospodăria, averea şi speranţa. Veaceslav şi Valeria, au muncit din greu, pentru a cumpăra o casă. Au procurat patru ani în urmă o casă în Sărăteni, pentru care întorc datoriile şi acum, deşi casa nu mai există.
După inundaţii, au fost amplasaţi temporar în căminul din şcoala internat din or. Hânceşti. S-au adresat la Fundaţia Edelweiss pentru ajutor, şi prin Decizia Consiliului au fost selectaţi ca beneficiari în cadrul programului „Unde le este casa?”.
Când Lara Castraveţ, Coordonatorul Proiectului „Unde le este casa?” le-a oferit cheile de la noua casă şi le-a arătat noua lor gospodărie, Vera Barbăroşie, mama lui Veaceslav, cea care are grijă de copii când părinţii sunt plecaţi la muncă peste hotare, nu şi-a putut stăpâni lacrimile de bucurie şi speranţă pentru un nou început. Pentru copii noua casă reprezintă o speranţă că în sfârşit  părinţii nu vor mai fi nevoiţi să muncească peste hotare şi vor reveni acasă la noua lor casă.