Încă o familie de sinistraţi a revenit “acasă”

17 August 2010
Marţi, 17 august 2010 în cadrul proiectului iniţiat de Fundaţia Edelweiss, în parteneriat cu Postul TV Prime, încă o familie de sinistraţi a primit locuinţă nouă.
Încă o familie de sinistraţi a revenit “acasă”

Încă o familie de sinistraţi a revenit “acasă”

Marţi, 17 august 2010 în cadrul proiectului iniţiat de Fundaţia Edelweiss, în parteneriat cu Postul TV Prime, încă o familie de sinistraţi a primit locuinţă nouă.

Înainte de inundaţii, Familia Mitru a locuit în s. Cotul Morii din r-l Hânceşti. Casa şi gospodăria lor a fost mândria şi temelia acestei familii. Soţii Mitru, au lucrat pe rând, peste hotare, la Moscova, pentru a agonisi bani pentru casă, pentru a o repara şi mobila. Întregul lor venit în decursul la ultimii ani, a fost direcţionat doar pentru amenajarea casei şi a gospodăriei. În toamna anului trecut, soţii Mitru au finalizat reparaţia casei, o reparaţie modernă, cu geamuri şi uşi termopan, cu acoperiş din ulcele, dar nu le-a fost dat să se bucure mult de comodităţile pe care şi le-au amenajat cu atâta dedicaţie şi efort.

Casa lor, la fel ca şi toate casele din satul Cotul Morii, a fost complet inundată, iar după inundaţii această familie a fost cazată temporar în căminul Scolii Profesionale nr. 8 din r-l Hânceşti. Acolo şi i-a întâlnit echipa Edelweiss, plânşi şi disperaţi. Cu lacrimi în ochi, Natalia,33 ani şi Anatol Mitru, 40 ani, povesteau despre gospodăria pe care au construit-o şi care a dispărut în câteva clipe sub apă. Împreună cu ei, la cămin au fost cazaţi şi copiii lor, Veaceslav de 10 ani şi Vlad de 6 ani, precum şi bunicele Nadejda şi Eugenia, şi sora Nataliei, care îşi creşte copiii singură, pe Tatiana de 9 ani şi Daniela 7 ani. Au apelat după ajutor la Edelweiss, şi acesta le-a fost acordat. Pentru această familie a fost procurată casă în valoare de 14,000 EUR şi efectuate lucrări de reparaţie şi amenajare a casei în valoare de 6,000 EUR.

Astăzi, 17 iulie 2010, în cadrul unei ceremonii solemne, Dl. Vlad Plahotniuc, Fondator Edelweiss, le-a înmânat cheile de la noua lor locuinţă în s. Lăpuşna, r-l Hânceşti. Dna Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, împreună cu VicePreşedintele Raionului Hânceşti, Dl. Veaceslav Breahnă le-au urat un trai fericit şi fără primejdii în noua lor casă.

„Când am păşit pragul casei, a fost ca şi cum m-am întors acasă” copleşită de emoţii, cu lacrimi în ochi, a mărturisit Natalia Mitru.  Şi-au făcut deja planuri, ce şi cum vor face, şi cum vor amenaja ograda, Anatol deja s-a făcut cunoscut cu noii vecini şi sfătuia cu ei la poartă. Toţi au rămas mulţumiţi, inclusiv copilaşii care au primit cadouri din partea Edelweiss.