Peste 2 200 000 de lei au fost donaţi sinistraţilor în doar câteva săptămâni de către Fundaţia EDELWEISS

20 August 2010
Ajutoare în valoare de peste 2,2 milioane de lei au fost donate sinistraţilor din raionul Hânceşti în doar câteva săptămâni, în ultimile cinci zile fiind donate case de locuit pentru trei familii.
Peste 2 200 000 de lei au fost donaţi sinistraţilor în doar câteva săptămâni de către Fundaţia EDELWEISS

Peste 2 200 000 de lei au fost donaţi sinistraţilor în doar câteva săptămâni de către Fundaţia EDELWEISS

Ajutoare în valoare de peste 2,2 milioane de lei au fost donate sinistraţilor din raionul Hânceşti în doar câteva săptămâni, în ultimile cinci zile fiind donate case de locuit pentru trei familii. Acestea au primit cheile de la casele proaspăt renovate din partea Fondatorului EDELWEISS, Vlad Plahotniuc. În plus, fiecare familie a primit cele necesare pentru un trai decent, inclusiv mobilă, electrocasnice, teren agricol şi animale domestice.

“Responsabilitatea socială a unui om de afaceri sau a unei companii nu se reduce doar la asigurarea unor salarii decente angajaţilor şi plata la timp a tuturor impozitelor la stat. De multe ori mult mai importantă este reacţionarea promptă la nenorocirile oamenilor prin oferirea unui ajutor care să le readucă viaţa la normal sau poate chiar să o schimbe spre bine”, a spus Vlad Plahotniuc. El a menţionat că “echipa fundaţiei a depus până acum toate eforturile pentru oamenii să nu să se simtă lăsaţi în voia soartei sau hrăniţi cu promisiuni deşarte. Decizia de a ajuta familii cărora apa le-a şters de pe faţa pământului tot ce au strâns cu greu timp de o viaţă a fost luată doar în jumătate de oră, prima casă fiind oferită peste câteva zile”.

Toate familiile care au primit câte o locuinţă până acum spun că după şocul inundaţiilor, au trecut prin emoţii de aceeaşi intensitate, dar deja plăcute, când li s-a propus în câteva zile să treacă în noile locuinţe.

“Covoarele încă erau jilave când am fost contactată de reprezentanţii Fundaţiei EDELWEISS şi am fost întrebată dacă aş dori să trec într-o nouă casă peste două zile. Câteva minute nu am putut să scot nici un sunet. Nu vă pot reda sentimentele omului care pierde tot, inclusiv încrederea să mai revină la normal vre-o dată, şi la fel într-un moment, i se oferă şansa să înceapă o viaţă nouă”, a spus Galina Brânză, care a primit prima casă oferită de EDELWEISS.

Lilia Ababie, mamă a patru copii în care doar soţul întreţine familia, susţine că “nu pot găsi şi nici nu ştiu dacă există aşa cuvinte de mulţumire pentru cei care ne-au întors înapoi mai mult decât am pierdut. Vecinii au reuşit să cumpere o casă pentru că aveau nişte economii şi, în plus, fiica lucrează peste hotare, dar şi ei de o săptămână dorm cu toţii la podea. Noi însă, am primit nu numai casă şi masă, dar mobilă, tacâmuri, lenjerie pentru paturi, şi chiar o cotă de pământ pentru a putea întreţine copiii”.

Acţiunile Fundaţiei EDELWEISS nu se opresc aici. Săptămânal ne vin zeci de rugăminţi de ajutor, de la intervenţii chirurgicale urgente până la reutilarea unor grădiniţe sau case de copii. Este imposibil să-i ajuţi pe toţi, dar noi considerăm că fiecare om de afaceri sau companie privată este în stare să urmeze un exemplu bun şi să ofere ajutor celui apropiat”, a mai spus Vlad Plahotniuc în cadrul întâlnirilor cu oamenii din localităţile inundate.